Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'svećenik ulice'

Papa Franjo otkrio: Ovo je putovnica za raj

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
19.11.2017.
u 17:36

Papa je danas obilježio katolički Svjetski dan siromašnih, zajedno sa sedam tisuća siromaha iz cijele Europe

Pomaganje siromašnima kršćanima je putovnica za raj, kazao je u nedjelju papa Franjo, predvodeći misu za tisuće siromašnih u bazilici svetog Petra.

Franjo je u nedjelju obilježio katolički Svjetski dan siromašnih, zajedno sa sedam tisuća siromaha iz cijele Europe. Njih su u Vatikan dovele katoličke humanitarne udruge.

"Siromašni su oni koji nam otvaraju nebeska vrata, oni su naša putovnica za raj. Naša je evanđeoska dužnost brinuti za njih", kazao je Papa u homiliji.

"Tužno je kad kršćani samo slijede Božje zapovijedi i ne uključuju se aktivno u humanitarni rad. Prečesto se zadovoljavamo time što nismo učinili ništa pogrešno. Pa smo zadovoljni samima sobom. Ali nije dovoljno samo ne činiti ništa pogrešno", rekao je Papa.

Papa Franjo
1/5

Oko 1.500 siromaha je nakon mise pozvano na ručak s Papom. Na jelovniku je bila tjestenina, teletina i tiramisu. Ostalima su volonteri podijelili ručak na nekoliko lokacija u Rimu.

Franjo, koji sebe naziva "svećenikom ulice", rekao je nekoliko dana nakon izbora 2013. da želi voditi "siromašnu crkvu, za siromašne".

Ključne riječi

Komentara 16

PO
pozornik66
19:24 19.11.2017.

Luda kuća ?, svi ateisti na portalu se uzrujali zbog ;Pape Ako ne vjeruješ pusti ljude šta vjeruju da čitaju i slušaju njihova vjerskog lidera

Avatar Parousia
Parousia
18:28 19.11.2017.

Jakov(2,5KS)"Cujte,braco moja ljubljena:nije li Bog one koji su svijetu siromasni izabrao da budu bogatasi u vjeri i bastinici Kraljevstva sto ga je obecao onima koji ga ljube."

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
18:32 19.11.2017.

Sjećam se kad sam gologuze šumadince doveo u Zagreb nisu imali ništa, mogli su raj da za mjesec dana nisu postali bogati zato što sam bio velikodušan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije