Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOSE IH BALONI

VIDEO Legija Sloboda za Rusiju objavila: Nad Moskvom lebde zastave 'slobodne Rusije'

Daily life in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/2
23.05.2023.
u 09:20

"Hvala onima koji nas podržavaju i čekaju!" stoji u naslovu objave Legije Sloboda za Rusiju na Telegramu. "'L' [Legija] Za Rusiju! Za slobodu!"

Legija Sloboda za Rusiju – skupina koja je preuzela odgovornost za upad na ruski teritorij u Belgorodu – objavila je u ponedjeljak navečer snimku u kojoj, kako se čini, takozvana zastava slobodne Rusije vijori nad Moskovskim državnim sveučilištem.

U videu incidenta, za koji Legija nije izravno preuzela odgovornost, baloni podižu plavo-bijelu prugastu zastavu iznad glavne zgrade sveučilišta.

"Hvala onima koji nas podržavaju i čekaju!" stoji u naslovu objave Legije Sloboda za Rusiju na Telegramu. "'L' [Legija] Za Rusiju! Za slobodu!"

Čini se da drugi videosnimci koje je objavila Legija Sloboda za Rusiju pokazuju još jednu rusku oporbenu zastavu kako vijori nad raznim dijelovima Moskve, nošena plavim i bijelim balonima. CNN nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Plavo-bijelu zastavu koristilo je nekoliko ruskih oporbenih skupina protiv Putina, a sve se više koristi nakon ruske invazije na Ukrajinu.

VIDEO Borbe u Ukrajini ne posustaju

Ključne riječi

Komentara 10

DI
Dimnjak
10:14 23.05.2023.

Koja fama se diže oko balona. Malo mesa za narod da ne pomisle da je ovaj rat uzaludan i da cilj svrgavanja Putina samo što nije uspio.

TR
trpimir2022
13:49 23.05.2023.

Oduvijek su Anglo(Amer)i popaljivali revolucije po Europi, Rusiji, Fancuskoj . . . organizirali partizane i teroriste . . .

DI
dino85
10:47 23.05.2023.

Daleko smo dogurali, kad su saveznici zapada postali Ruski partizani. Izgleda da je nekome stalo da oslobodi Ruse od njih samih. Možda je i moguće, u ovom pohabanom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije