Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI: ODVLAČE PAŽNJU S BAHMUTA

VIDEO Ruska legija koja se bori na ukrajinskoj strani ušla tenkovima na ruski teritorij

Military hardware moves across Belgorod Region, Russia
Foto: Anton Vergun/NEWSCOM
1/3
22.05.2023.
u 14:55

Snimke pokazuju ulazak oklopnih vozila Ruske legije na područje industrijskog kompleksu na ruskom teritoriju Kozinke tik uz samu granicu sa Ukrajinom, te neidentificirane vojnike na ulicama

Ruska legija, sastavljena od ruskih državljana koji se bore na ukrajinskoj strani od ožujka 2022. godine ušla je danas na ruski teritorij "kako bi stvorili sigurnosni koridor za zaštitu ukrajinskih civila" – objavljeno je na Telegramu. Priopćili su i kako su „oslobodili rusko mjesto Kozinku“ uz granicu sa Ukrajinom.

Jutros je počelo intenzivno granatiranje ruske pogranične Belgorodske oblasti, a popodne su granicu prešle jedinice Ruske legije s tenkovima i oklopnim vozilima. Nejasno je koliko vojnika sudjeluje u ovoj operaciji, no prema ranijim procjenama snaga Ruske legije je dvije bojne.

Guverner Belgorodske oblasti Gladkov potvrdio je da je "jedinica oružanih snaga Ukrajine ušla na teritorij okruga Graivoronsk" gdje spada i Kozinka. Prema njegovim riječima, jedinice ruske vojske i sigurnosnih službi „poduzimaju mjere".

VEZANI ČLANCI:

Snimke pokazuju ulazak oklopnih vozila Ruske legije na područje industrijskog kompleksu na ruskom teritoriju Kozinke tik uz samu granicu sa Ukrajinom, te neidentificirane vojnike na ulicama. Također su u akciji i ruski helikopteri. Službeni ukrajinski telegram kanali ističu kako u ovoj akciji sudjeluju isključivo ruski državljani, te da ukrajinska vojska nije prešla granicu, dok ruski izvori ističu kako je ova akcija očito odvlačenje pažnje sa ukrajinskog gubitka Bahmuta.

GALERIJA Prije i poslije: Pogledajte kako izgleda Bahmut nakon devet mjeseci krvavih borbi

Military hardware moves across Belgorod Region, Russia
1/12

 

Ključne riječi

Komentara 73

CR
crnikruh
15:50 22.05.2023.

Biti će pravo zadovoljstvo kada bombe i grante budu padale na Moskvu, što bi prvenstveno značilo oslobađanje ruskog naroda od KGB zločinaca i zločinačke crkve,

Avatar dosadno
dosadno
16:54 22.05.2023.

Imaš ogromnu zemlju. Imaš ogromna sirovinska bogatstva. Imaš silne ljudske resurse/potencijale. Imaš sve preduvjete da napraviš modernu državu, dostojnu 21. stoljeća. Umjesto toga, ti podivljaš i kreneš barbarski negirati susjedu pravo na postojanje. Nije ti dosta svoga, nego hoćeš i tuđe. I tako stalno, kroz povijest. Stalno i uporno ti mrzovoljnom i gramzivom smetaju susjedi i nerazumljiva ti je njihova želja da si sami kroje sudbinu. Ne, ti ih ideš preodgajati po svome, već od ww2 - 1956-te, 1968-me...pa sve do današnjeg dana. I kada te sada sav normalan svijet gleda začuđeno i zapanjeno što opet radiš susjedu i suprotstavlja ti se...ti opet kako te nitko ne voli i ne razumije. Nego prijetiš uvrijeđen cijelom svijetu, razaraš, gradiš na tuđem čudovišne utvrde...pa da si pojedinac, a ne država svak normalan bi te poslao psihijatru, a on dalje u psihijatrijsku ustanovu na trajni smještaj. A one koji te podržavaju? Pa i njih također.

PR
pravednik2
15:09 22.05.2023.

Krenula specijalna vojna operacija u Rusiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije