Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su reagirali

Načelnik Starigrada: Bio sam u samom epicentru bilo je jako bučno i neugodno, trajalo je desetak sekundi

Zadarski župan Božidar Longin, čelnici općine Starigrad i vodeći ljudi centra 112
Frane Šarić
01.11.2020.
u 18:50

Premijer je zvao minutu i pol nakon informacije o potresu, rekao je zadarski župan

Zadarski župan sa suradnicima posjetio je područje epicentra potresa koji je u nedjelju oko 14.15 s epicentrom 16 km sjeverozapadno i na deset kilometara dubine s 4,7 stupnjeva po Richteru pogodio područje Dalmacije. Potres se osjetio do Zagreba, s posebno na višim katovima zgrada u Zadru. Osjetio se jako i na otocima, ali srećom žrtava i štete nije bilo.

- Potres se osjetio i odma sam po zvuku znao da je u zapadnom dijelu županiji. Zvao sam načelnika Starigrada koji je bio u samom epicentru. U roku od minut ipo je zvao premijer Plenković. Svi su reagirali ,ali srećom nije bilo žrtve ni štete. Potres je bio jak, ali na dubini od deset kilometara i zato nije bilo štete. Četiri puta sam se čuo s premijerom - rekao je župan Božidar Longin.

- Bio sam u epicentru i bilo je bučno i vrlo neugodno. Ipak sve je u redu i na raspolaganju smo građanima. Sve smo obišli i sve je u redu i bez štete - rekao je načelnik Starigrada Krste Ramić.

Miroslav Andrić voditelj službe civilne zaštite je rekao da su u kratkom vremenu na 112 imalo 117 poziva. - Nitko nije prijavio štetu iako padale su slike sa zidova i otvarali se ormari, tutnjalo je i grmilo - rekao je Andrić.

Dalmatinci koji su pak po prelijepom vremenu brali masline nakon nekog vremena panike i straha, a stvarno su mnogi i istrčali vani bojeći se nakon desetak sekundi trešnje i drugog potresa, počeli su se dakako šaliti na sebi svojstven način.

- A isto mi je moga protrest masline da se sam ne mučim - rekao je jedan Ninjanin, a Zadranin je dodao: - možemo se mi šalit i s tsunamijem al samo da drugi ne bude jači. I seizmolozi predviđaju još trešnje zemlje nakon prvog potresa, a svi se nadaju slabijeg intenziteta.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
18:46 01.11.2020.

što će im brnjice na otvorenom????????

SN
snicl
19:02 01.11.2020.

Kalmeta,operira.Cuvajte se hdz-a

Avatar JPlesi
JPlesi
01:05 02.11.2020.

kad bolje razmislimo svi skupa...zaslužujemo li bolje ..!..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije