Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Petrina

Načelnik Primoštena podiže kaznenu prijavu protiv Karamarka

stipe petrina (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
29.11.2010.
u 13:37

Zaštitari u crnim uniformama obilježili su i ovu sjednicu Županijske skupštine na koju vladajući (HDZ-SDSS-HSS) ne dopuštaju ulaz Stipi Petrini.

ŠIBENIK - Kordon zaštitara u crnim uniformama obilježio je i današnju sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Zaštitari jedne zadarske tvrtke ponovno su zaposleni, pa su u šibenskoj Gradskoj vijećnici na stubištu tijelima načinili barikade, a na prilazima dvorani bila ih je raspoređena još nekolicina. Razlog neugodnom prizoru bilo je nastojanje vladajuće koalicije HDZ-SDSS-HSS da spriječi ulazak Stipe Petrine na sjednicu Županijske skupštine jer smatraju da je njegova funkcija načelnika primoštenske općine nespojiva s mandatom vijećnika.

Podsjetimo, Nezavisna lista Stipe Petrine na prošlim izborima osvojila je osam vijećničkih mjesta u Županijskoj skupštini te je nakon HDZ-a druga po redu politička snaga u tom tijelu lokalne vlasti. No i jutros je Petrina spriječen kad je htio ući u vijećnicu, a zatim se opet na sebi svojstven način obrušio na lokalni HDZ.

– Ovdje  je riječ o još jednom nacističkom ispadu HDZ-ove šibensko-kninske vladajuće klike. Nadalje, pod pokroviteljstvom MUP-a i DORH-a ovdje se ruši ustavno-pravni poredak, i to tako da se legalno izabranim vijećnicima onemogućava izvršavanje njihovih dužnosti i prava. Zato protiv prvog pendreka Hrvatske Tomislava Karamarka podižem kaznenu prijavu zbog rušenja ustavno-pravnog poretka RH. Ovi zaštitari nemaju pravo na stubištu ispred vijećnice po bilo bilo čijem nalogu ometati izvršavanje volje građana iskazane na izborima. Ako sam ja izabrani vijećnik, što jesam, policija bi mi trebala osigurati nesmetan ulazak na sjednicu, a ako pak nisam vijećnik, ista ta policija trebala bi me udaljiti, dok bi zaštitari tek mogli paziti na red u vijećnici – kazao je Stipe Petrina.

Inače, ostali vijećnici Županijske skupštine u nešto više od minute, bez ikakve rasprave, prihvatili su novi rebalans proračuna, a sa sličnim su zanimanjem ''odrađene'' i ostale točke dnevnog reda. Djelomično je takvo ozračje poremetila tek ostavka Paška Višića (SDP) iz članstva Odbora za statut, poslovnik i propise, unatoč sugestijama predsjednika Županijske skupštine Josipa Odaka (HDZ) koji ga je od toga odgovarao.

No Višić je ustrajao u svojoj odluci obrazlažući to time što ima svoj integritet, ljutit jer ga je na prošloj sjednici spomenutog Odbora županijski tajnik Dane Maretić ''teško izvrijeđao''. Kako se doznaje, razlog tog sukoba je bio baš Stipe Petrina jer je Višićevo stajalište da se njemu ne može osporiti vijećnički mandat.

Podsjetimo, svaki zainteresirani građanin ima pravo nazočiti sjednicama Županijske skupštine, no županijske vlasti i dalje troše novac i zapošljavaju zaštitare kako bi ih zaštitili od jednog čovjeka – S. Petrine. Isti zaštitari u nekoliko navrata nisu propustili ni predstavnike javnih glasila.

Komentara 13

Avatar stominac
stominac
19:03 29.11.2010.

Makar sam Hdz-ovac,ali čovik ima pravo?

DU
Deleted user
14:38 29.11.2010.

pa ne bi hdz nikada tako nešto napravio.to je jedna poštena,domoljubna,kršćanska,pravdoljubiva i transparentna stranka.da li je itko ikada mogao nešto loše pročitati o hdz-u??

1O
1st-opinion
22:58 29.11.2010.

Stipe Petrin ziv ti nama bia a ov iHDZ KRIMINALCI ce svi skupa u przun, ali prica se ce ih uskoro sve sa Rive u vodu da nam pokazu kako prazne galve plutaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije