Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti ZA i PROTIV

Na Cvjetnom trgu razbijen štand HNS-a tijekom akcije PROTIV

- Mladima HNS-a upućene su brojne vulgarne prijetnje uključujući i onu fizičkim napadom, a ujedno je i uništen HNS-ov štand, priopćili su iz zagrebačke organizacije te stranke.
30. studenoga 2013. u 14:45 26 komentara 4403 prikaza
štand, hns
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nekolicina nasilnika nasrnula je danas oko 10 sati na Trgu Petra Preradovića tijekom akcije 'Protiv' na članove Mladih HNS-a, priopćili su iz gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba

- Tijekom održavanja akcije „PROTIV“ dana 30. studenog 2013. oko 10 sati na Trgu Petra Preradovića došlo je do nasrtaja nekolicine nasilnika na članove Mladih HNS-a. Tom prilikom Mladima HNS-a upućene su brojne vulgarne prijetnje uključujući i onu fizičkim napadom, a ujedno je i uništen HNS-ov štand. 

Posebno ističemo da je ta nekolicina mlađih muškaraca fizički prijetila predsjednici Mladih HNS-a Grada Zagreba Ani Borčić. Podsjećamo kako je cilj akcije „Protiv“ upravo promicanje tolerancije i prava na različitost u hrvatskom društvu, a napadači su na najprimitivniji način i ničim izazvani, svojim ponašanjem pokazali koliko nam velik posao u budućnosti predstoji po tom pitanju. 

Kako je prostor Trga Petra Preradovića pod nadzorom sigurnosnih kamera vjerujemo da će napadači biti indentificirani od strane policije i zakonski procesuirani od nadležnih pravosudnih tijela - navode u priopćenju.

Na napad je reagirala i šefica HNS-a Vesna Pusić.

"Napad na Mlade HNS-a koji su provodili akciju Protiv, čiji je cilj, još jednom podsjećamo, promicanje tolerancije i prava na različitosti u hrvatskom društvu, jasno je pokazao da su nasilje i politika zastrašivanja metode onih koji žele da se u hrvatski Ustav po prvi put unese diskriminacija", poručila je.

>> 'Referendum nije ništa drugo nego šikaniranje jedne ionako obespravljene skupine'

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • Avatar Zeleni Hrvatske
  Zeleni Hrvatske:

  Vjerujem da su sami razbili svoj štand. To je takva intersna skupina bože sačuvaj. Liberalni narodnjaci pa to nema nigdje na svijetu.

 • mazg93:

  ha, ha "Podsjećamo kako je cilj akcije PROTIV upravo promicanje tolerancije"...piše gore. Šikanirati javnost danima medijima, nazivati građane "talibanima" "fašistima" "zatucancima" "crkvenjacima", snimati šprdajuće spotove, reklame...prijetiti smrću svečenicima...To je tolerancija? To je agresija. Sutra stiže odgovor na nju.

 • zes87:

  koliko im je koštala ova kampanja na trgu, nisu rekli