Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastraj huligana

Na Cvjetnom trgu razbijen štand HNS-a tijekom akcije PROTIV

štand, hns
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
30.11.2013.
u 14:45

- Mladima HNS-a upućene su brojne vulgarne prijetnje uključujući i onu fizičkim napadom, a ujedno je i uništen HNS-ov štand, priopćili su iz zagrebačke organizacije te stranke.

Nekolicina nasilnika nasrnula je danas oko 10 sati na Trgu Petra Preradovića tijekom akcije 'Protiv' na članove Mladih HNS-a, priopćili su iz gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba

- Tijekom održavanja akcije „PROTIV“ dana 30. studenog 2013. oko 10 sati na Trgu Petra Preradovića došlo je do nasrtaja nekolicine nasilnika na članove Mladih HNS-a. Tom prilikom Mladima HNS-a upućene su brojne vulgarne prijetnje uključujući i onu fizičkim napadom, a ujedno je i uništen HNS-ov štand. 

Posebno ističemo da je ta nekolicina mlađih muškaraca fizički prijetila predsjednici Mladih HNS-a Grada Zagreba Ani Borčić. Podsjećamo kako je cilj akcije „Protiv“ upravo promicanje tolerancije i prava na različitost u hrvatskom društvu, a napadači su na najprimitivniji način i ničim izazvani, svojim ponašanjem pokazali koliko nam velik posao u budućnosti predstoji po tom pitanju. 

Kako je prostor Trga Petra Preradovića pod nadzorom sigurnosnih kamera vjerujemo da će napadači biti indentificirani od strane policije i zakonski procesuirani od nadležnih pravosudnih tijela - navode u priopćenju.

Na napad je reagirala i šefica HNS-a Vesna Pusić.

"Napad na Mlade HNS-a koji su provodili akciju Protiv, čiji je cilj, još jednom podsjećamo, promicanje tolerancije i prava na različitosti u hrvatskom društvu, jasno je pokazao da su nasilje i politika zastrašivanja metode onih koji žele da se u hrvatski Ustav po prvi put unese diskriminacija", poručila je.

>> 'Referendum nije ništa drugo nego šikaniranje jedne ionako obespravljene skupine'

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Zeleni Hrvatske
Zeleni Hrvatske
15:07 30.11.2013.

Vjerujem da su sami razbili svoj štand. To je takva intersna skupina bože sačuvaj. Liberalni narodnjaci pa to nema nigdje na svijetu.

MA
mazg93
15:05 30.11.2013.

ha, ha "Podsjećamo kako je cilj akcije PROTIV upravo promicanje tolerancije"...piše gore. Šikanirati javnost danima medijima, nazivati građane "talibanima" "fašistima" "zatucancima" "crkvenjacima", snimati šprdajuće spotove, reklame...prijetiti smrću svečenicima...To je tolerancija? To je agresija. Sutra stiže odgovor na nju.

ZE
zes87
15:11 30.11.2013.

koliko im je koštala ova kampanja na trgu, nisu rekli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije