Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni su presudili mamiću

Moćni sudački trojac Krušlin, Rožac i Jukić

Sudci
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
08.06.2018.
u 19:08

Krušlin je izrekao i najvišu kaznu na osječkom sudu: ubojici odvjetnika 40 godina.

– Monstrumi koji su mi presudili neće mirno spavati! – zagrmio je Zdravko Mamić iz Međugorja u srijedu. A iza rešetaka će ga, po nepravomoćnoj presudi, “strpati” osječki suci Darko Krušlin, Miroslav Rožac i Miroslav Jukić. Doznajemo da osječki sudački trojac nije u strahu i pripisuje sve Mamićevu stilu komunikacije. Nisu, stoga, još ni zatražili zaštitu ili policijsku pratnju. Krušlin, Rožac i Jukić, u kombinaciji, možda su i najjače sudsko vijeće koje Županijski sud u Osijeku može ponuditi. Miroslav Jukić na glasu je kao vrstan pravni znalac, a iskustvo je u pravosuđu skupljao i radeći kao tužitelj. Predsjednik je Kaznenog odjela toga suda.

Drugi Miroslav, Rožac, sudac je istrage i glasnogovornik suda. Bio je i vojni tužitelj. Osim u uskočkim predmetima, profilirao se, među ostalim, i za procesuiranje ratnih zločina. Vodio je i istragu protiv umirovljenog generala JNA Aleksandra Vasiljevića, optuženog za osnivanje čak pet logora i zločine u logorima Begejci, Stajićevo, Srijemska Mitrovica, Niš i Stara Gradiška, kroz koje je prošlo gotovo 3000 zarobljenih.

Darko Krušlin bio je predsjednik sudskog vijeća u procesu protiv Mamića. Jedan je od četiri osječka raspravna suca, ujedno i najmlađi. Kandidirao se lani i za čelnika Županijskog suda u Osijeku, no taj je natječaj poništen i očekuje se novi. Mamićeve česte ispade u sudnici podnosio je stoički, nije “pokazivao mišiće”, ali znao mu je odbrusiti. – Meni visi deset godina zatvora! – urlao je Mamić u lipnju u sudnici. – Ja znam da vama visi, što god visi, ali ne možete tako postupati – uzvratio mu je Krušlin. U konačnici, izbacio je Mamića na sedam mjeseci iz sudnice.

Darko Krušlin izrekao je i najvišu kaznu dosad na osječkom sudu. Na 40 godina zatvora osuđen je Roberto Rubić za ubojstvo odvjetnika Luje Medvidovića 2013. Sudio i u ponovljenom postupku Mladenu Kruljcu i petorici u aferi Sibinj, a njegovom presudom USKOK-ova je optužnica doživjela popriličan krah – poduzetnik Ivan Rimac oslobođen je, a ostali su dobili blaže kazne od onih koje im je izrekao sudac Zvonko Vrban.

Sudci
1/16

Komentara 19

Avatar Toni Broo
Toni Broo
19:37 08.06.2018.

Bože moj, pa sve je jasno kojem klanu svjetonazorskom ovi likovi pripadaju. Mesićevom generalu Kruljcu je sudac dao kaznu od godine dana zatvora, koja mu se zamjenjuje radom za opće dobro na slobodi i obvezu nadoknade štete državi u iznosuu od 67.000 kuna, na koliko je Sud procijenio štetu za državni proračun, haha... a ni partijski tužitelji se nisu previše žalili, ipak je Kruljac iz njihovog tabora. Inače, Mamić je 6.6. dobio 6 godina i 6 mjeseci. Sreća njegova da nije presuda bila 15. 7. 2018. Ma kome vi prodajete maglu o poštenom suđenju? Da je Mamić Milanovićev prijetelj i prijatelj njegovog sluge Cvitana, bio bi slobodan. Mamić je osuđen na temelju konstrukcije i indicije. Usporedite presude Matiji Babiću sa index-a i Klemm za ista kaznena dijela, Babić na uvjetnu, a Klemm u zatvor. Presude kada se dijele, jako se dobro gleda tko kojem ideološkom klanu pripada. Dno, dna! Mamiću, sve prijavi sudu u Strasbourgu.

RI
rightside
19:21 08.06.2018.

haha, bas vam jeprava reklama,,))) a jesu "mozda ti isti pomagali" jovanovicu kod onih muljaza oko posla u osjeku??)))) il na to niste uopce racunali?))))i to sta su slavonci ne znaci da vole hrvatsku i da ne rade za bandu iz rijeke,, no nema veze,dokazace se veza ,budite bez brige,,no cvitana i "segrte" to nece oslobodit krivnje,,))))

DU
Deleted user
19:28 08.06.2018.

"moćni sudački trojac"? Svašta. Za mene su samo trojica iz korumpiranog mafijaškog djelokruga kojeg se neopravdano naziva pravosuđe! Ni manje ni više od toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije