Naslovnica Vijesti Hrvatska

Moćni sudački trojac Krušlin, Rožac i Jukić

Krušlin je izrekao i najvišu kaznu na osječkom sudu: ubojici odvjetnika 40 godina.
08. lipnja 2018. u 19:08 18 komentara 877 prikaza
Sudci
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

– Monstrumi koji su mi presudili neće mirno spavati! – zagrmio je Zdravko Mamić iz Međugorja u srijedu. A iza rešetaka će ga, po nepravomoćnoj presudi, “strpati” osječki suci Darko Krušlin, Miroslav Rožac i Miroslav Jukić. Doznajemo da osječki sudački trojac nije u strahu i pripisuje sve Mamićevu stilu komunikacije. Nisu, stoga, još ni zatražili zaštitu ili policijsku pratnju. Krušlin, Rožac i Jukić, u kombinaciji, možda su i najjače sudsko vijeće koje Županijski sud u Osijeku može ponuditi. Miroslav Jukić na glasu je kao vrstan pravni znalac, a iskustvo je u pravosuđu skupljao i radeći kao tužitelj. Predsjednik je Kaznenog odjela toga suda.

Luka Modrić NAKON PRESUDE MAMIĆU Modrić zatražio prebacivanje suđenja iz Osijeka u Zagreb

Drugi Miroslav, Rožac, sudac je istrage i glasnogovornik suda. Bio je i vojni tužitelj. Osim u uskočkim predmetima, profilirao se, među ostalim, i za procesuiranje ratnih zločina. Vodio je i istragu protiv umirovljenog generala JNA Aleksandra Vasiljevića, optuženog za osnivanje čak pet logora i zločine u logorima Begejci, Stajićevo, Srijemska Mitrovica, Niš i Stara Gradiška, kroz koje je prošlo gotovo 3000 zarobljenih.

Darko Krušlin bio je predsjednik sudskog vijeća u procesu protiv Mamića. Jedan je od četiri osječka raspravna suca, ujedno i najmlađi. Kandidirao se lani i za čelnika Županijskog suda u Osijeku, no taj je natječaj poništen i očekuje se novi. Mamićeve česte ispade u sudnici podnosio je stoički, nije “pokazivao mišiće”, ali znao mu je odbrusiti. – Meni visi deset godina zatvora! – urlao je Mamić u lipnju u sudnici. – Ja znam da vama visi, što god visi, ali ne možete tako postupati – uzvratio mu je Krušlin. U konačnici, izbacio je Mamića na sedam mjeseci iz sudnice.

Zdravko Mamić Suzana Lepan-Štefančić Veliki fajter sa sigurne udaljenosti

Darko Krušlin izrekao je i najvišu kaznu dosad na osječkom sudu. Na 40 godina zatvora osuđen je Roberto Rubić za ubojstvo odvjetnika Luje Medvidovića 2013. Sudio i u ponovljenom postupku Mladenu Kruljcu i petorici u aferi Sibinj, a njegovom presudom USKOK-ova je optužnica doživjela popriličan krah – poduzetnik Ivan Rimac oslobođen je, a ostali su dobili blaže kazne od onih koje im je izrekao sudac Zvonko Vrban.

Sudci
1 / 16
Presuda: Zdravko Mamić osuđen na 6 i pol godina zatvora
Darko Krušlin STRUČAN I KOREKTAN Tko je sudac koji je presudio Mamiću? Kod njega nema odugovlačenja Mamićeva vila na Tuškancu Imovina Zdravka Mamića Većinu nekretnina kupovao na ime supruge: Vilu na Tuškancu i nekretnine izvan zemlje neće mu dirati
INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Bože moj, pa sve je jasno kojem klanu svjetonazorskom ovi likovi pripadaju. Mesićevom generalu Kruljcu je sudac dao kaznu od godine dana zatvora, koja mu se zamjenjuje radom za opće dobro na slobodi i obvezu nadoknade štete državi u iznosu ... prikaži još!u od 67.000 kuna, na koliko je Sud procijenio štetu za državni proračun, haha... a ni partijski tužitelji se nisu previše žalili, ipak je Kruljac iz njihovog tabora. Inače, Mamić je 6.6. dobio 6 godina i 6 mjeseci. Sreća njegova da nije presuda bila 15. 7. 2018. Ma kome vi prodajete maglu o poštenom suđenju? Da je Mamić Milanovićev prijetelj i prijatelj njegovog sluge Cvitana, bio bi slobodan. Mamić je osuđen na temelju konstrukcije i indicije. Usporedite presude Matiji Babiću sa index-a i Klemm za ista kaznena dijela, Babić na uvjetnu, a Klemm u zatvor. Presude kada se dijele, jako se dobro gleda tko kojem ideološkom klanu pripada. Dno, dna! Mamiću, sve prijavi sudu u Strasbourgu.

 • rightside:

  haha, bas vam jeprava reklama,,))) a jesu "mozda ti isti pomagali" jovanovicu kod onih muljaza oko posla u osjeku??)))) il na to niste uopce racunali?))))i to sta su slavonci ne znaci da vole hrvatsku i da ne rade za bandu ... prikaži još! iz rijeke,, no nema veze,dokazace se veza ,budite bez brige,,no cvitana i "segrte" to nece oslobodit krivnje,,))))

 • Avatar stinatvrda
  stinatvrda:

  "moćni sudački trojac"? Svašta. Za mene su samo trojica iz korumpiranog mafijaškog djelokruga kojeg se neopravdano naziva pravosuđe! Ni manje ni više od toga