Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mise na TV-u i web-u, hranu blagoslivlju roditelji u obitelji

Prema odredbi Kongregacije za bogoštovlje, sve su biskupije donijele smjernice za blagoslov hrane, koji će u obiteljima ove godine podijeliti roditelji.
11. travnja 2020. u 07:30 1 komentara 1917 prikaza
Na Hvaru održana procesija Za Križen
Foto: Vilma Matulic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U euharistijskim slavljima na ovogodišnji Uskrs vjernici će sudjelovati uz TV prijenos i online streaming na internetu, što ne bi trebao biti nikakav problem, jer su se katolički mediji, kao i HRT, od donošenja posebnih mjera prilagodili novome režimu, pa se euharistijska slavlja i ostale pobožnosti redovito prenose na Laudato televiziji, Hrvatskoj katoličkoj mreži te Facebook profilima mnogih svećenika.

Preporuke vjernicima da se suzdrže od liturgijskih slavlja radi koronavirusa ne popuštaju mjere Uskrs bez putovanja, jela se neće blagoslivljati u crkvama

Prema odredbi Kongregacije za bogoštovlje, sve su biskupije donijele smjernice za blagoslov hrane, koji će u obiteljima ove godine podijeliti roditelji.

Kada se obitelj zajednički okupi za stolom, javlja Hrvatska katolička mreža, neka zajedno izmole Očenaš, a potom neka otac ili majka blagoslove tu hranu, sljedećom molitvom: „Svemogući Bože, ti si htio da učenici u Emausu prepoznaju Krista uskrsloga u lomljenju kruha. Izlij obilje svoga blagoslova na ovu hranu (i piće) da i mi koji je (ga) blagujemo, danas i svakoga dana našega života s vjerom susrećemo tvoga uskrsloga Sina, od njega primamo kruh života te po njemu i sami dostignemo slavu uskrsnuća. Koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.” 

Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
  • Avatar NancyUY84
    NancyUY84:

    Donna, 22. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m