Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ POLICIJE POTVRDIO

Uhićen muškarac kojeg sumnjiče za palež auta sutkinje iz Osijeka, nema veze s njezinim poslom

U Osijeku se zapalio automobil
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
12.04.2023.
u 20:05

Do požara na BMW-u sutkinje osječkog Županijskog suda došlo je na Uskrs u ranim jutarnjim satima, a u međuvremenu brojna pravosudna tijela osudila su ovaj incident

Službeno je uhićen muškarac kojeg se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil sutkinje Vlaste Šimenić Kovač, potvrdio je to u Dnevniku HTV-a glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Podsjetimo, do požara na BMW-u sutkinje osječkog Županijskog suda došlo je na Uskrs u ranim jutarnjim satima, a u međuvremenu brojna pravosudna tijela osudila su ovaj incident. Milina je potvrdio kako je uhićena jedna osoba te dodao kako taj ''potez'' osumnjičenog nije imao nikakve veze s njenim obavljanjem dužnosti.

- Ne bih govorio o pojavnosti, da su žrtve državni dužnosnici. Mogu reći da smo uhitili osobu u Osijeku koju povezujemo s paljenjem vozila u Osijeku. Prema saznanjima koje smo do sada prikupili to nema nikakve veze s objavljenjem njene sudačke dužnosti. Dakle, u pravilu mogu reći da nemamo pojavnosti. To su iznimni slučajevi, izolirani da se dogode takva kaznena djela na štetu državnih službenika ili dužnosnika - poručio je. 

- Policija svakom slučaju pristupa profesionalnom i to je nespretna i neprimjerena izjava koju gledaju i slušaju policijski službenici koji svakodnevno profesionalno obavljaju svoj posao bez obzira na to tko je žrtva. Nije naš posao da neki slučaj odradimo profesionalnije a neki manje profesionalno nego je naš posao da sve tretiramo na isti način. Tome u prilog govori da u zadnje tri godine imamo najbolje statistike što se tiče ukupne razriješenosti kaznenih dijela. Preko 70 posto - mišljenja je Milina.

VIDEO:

Komentara 7

MI
Mikis
20:54 12.04.2023.

ajmo malo statistike , pa da kazemo da od 400000 Hrvata sa obitelji i djecom oslo iz Hr i zbog Hr. krivosuđa. ma , ne lazem, otislo je radi nepotizma u sudbenim slucajevima i duzini sudskih procesa i neizvrsenih mnogih imovinsko pravnih slucajeva i nekih u kojima se odgađalo ili mjenjalo sudce usred procesa i zamrzivalo odluke korisne zq "zrtve" u korist onih kojima odugovlacenje islo na ruku, ma otprilike 5-10 % od ovih izbjeglih u inozemstvo gdje je pravo i pravda na 1. mjestu. Tako da ovaj cin uz promatranje da je najmanje 20 do 40000 Hrvata BAŠ otislo zbog Hr. pravosuđa ima logike nekog temelja i u gčavama normalnih ljudi. 33 godine je proslo i neđa pomaka na bolje samo na sve gore i losije + ostali sustavi i institucije

PP
pavisic.pajo
07:29 13.04.2023.

Razlog za paljenje tutaća je, kažu, bizaran. Zaključujem da se liku boja afta nije uklapala u tradicionalni osiječki ambijent. Ajte ljudi dajte najte.

ZI
ziva___istina
07:40 13.04.2023.

Ovo mi lici na kriminalni obracun, nesto kao , upozorenje pred likvidaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije