Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paljenje automobila

Ministarstvo reagiralo na prozivke Vrhovnog suda: Malenica je osudio napad na sutkinju u Osijeku

U Osijeku se zapalio automobil
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
12.04.2023.
u 16:53

"Događaj je u ime Vlade Republike Hrvatske ranije osudio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za navedeni događaj", ističe se u priopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave

Ministarstvo pravosuđa i uprave reagiralo je na priopćenje Vrhovnog suda te istaknulo da je ministar Malenica javno, u Hrvatskom saboru, osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku, a već i prije premijer, čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za taj događaj.

Vrhovni sud izrazio je u srijedu nezadovoljstvo što, kako su naveli, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nisu reagirali na nedjeljni palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač te, među ostalim, ocijenili kako se "na taj način stvara dojam u javnosti da predstavnici izvršne vlasti obezvređuju sudbenu vlast".

VIDEO U Osijeku se zapalio automobil, policija potvrdila da je požar bio podmetnut

Reagirajući na priopćenje Vrhovnog suda, Ministarstvo pravosuđa i uprave ističe u srijedu da je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica "javno, u Hrvatskom saboru, osudio paljenje automobila sutkinje Županijskog suda u Osijeku".

"Događaj je u ime Vlade Republike Hrvatske ranije osudio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čime je nedvojbeno izražena zabrinutost izvršne vlasti za navedeni događaj", ističe se u priopćenju Ministarstva.

"Istraga paljenja vozila sutkinje Županijskog suda u Osijeku je još uvijek u tijeku, okolnosti navedenog slučaja još se utvrđuju. Po ishodima iste, ukoliko procjene budu upućivale na to, Ministarstvo pravosuđa i uprave poduzet će daljnje korake i mjere iz svoje nadležnosti", stoji u priopćenju Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije