Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Milenko Vidak osuđen na sedam godina zatvora za ubojstvo

milenko vidak
Nikola Čutuk/PIXSELL
12.11.2010.
u 12:36

Nakon što ga je B. Runjajić udario i prijetio mu, bivši pripadnik milicije tzv. SAO Krajine u njega je ispalio rafal iz automatske puške

SISAK - Sedam godina zatvora odredio je Županijski sud u Sisku Milenku Vidaku (50)  za ubojstvo Branka Runjajića 24. srpnja 1992. godine u tada okupiranom selu Brđani Cesta. Nakon što ga je Runjajić udario i prijetio mu, bivši pripadnik milicije tzv. SAO Krajine u njega je ispalio rafal iz automatske puške.

Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Snježane Mrkoci, ocijenilo je to kao prekoračenje nužne obrane, za što je predviđena kazna od 5 do 15 godina zatvora. 

>>U Srbiji i Rusiji se skrivao 17 godina zbog ratnog zločina

Branitelj Milenka Vidaka, koji je ustrajao da je bila riječ o nužnoj obrani, najavio je žalbu Vrhovnom sudu. Vidak, kojemu se u Sisku odvojeno sudi i za ratni zločin, 15-ak  je godina bio u bijegu, a lani ga je na temelju tjeralice Interpola uhitila i izručila Turska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije