Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA 2015. GODINA

Milanovićevi ministri u šoku jer je D. Vidović htio u ‘Vladu s Pantovčaka’

Davorko Vidović
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/3
17.04.2018.
u 18:35

Vidoviću je predsjednica ponudila funkciju nekoliko sati prije dolaska Oreškovića, dakle kada više nije bilo šansi da SDP sastavi Vladu

Otkriće da je jedan od ministara u nesuđenoj vladi predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović iz 2015. godine trebao biti i SDP-ovac Davorko Vidović, kojemu je ponuđeno Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, ponovno je uzburkala strasti u toj stranci.

Naime, u Uredu predsjednice tada su se vodili člankom 112. Ustava, u kojem se navodi da će predsjednik Republike, ako Vlada ne bude sastavljena u skladu s člancima 110. i 111., imenovati privremenu nestranačku vladu i istodobno raspisati prijevremene izbore za Hrvatski sabor, i držali da on predsjednici daje pravo da sastavi privremenu vladu. A tadašnji premijer i šef SDP-a Zoran Milanović te SDP-ov potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav Peđa Grbin smatrali su da predsjednica na to nema pravo, a čak se spominjala i opcija da SDP-ova Vlada u tom slučaju neće odstupiti.

– Danas, dvije i pol godine kasnije, slučajno doznajemo da je u svemu trebao sudjelovati i jedan SDP-ovac, današnji politički tajnik stranke Davorko Vidović. To je sramotno i nedopustivo i nadam se da će Vidović opovrgnuti da je na to pristao. Jer, sjetite se, bilo je to vrijeme dok je SDP bio na vlasti i dok je s Mostom pokušavao dogovoriti koaliciju – kaže jedan bivši Milanovićev ministar. I drugi ministar SDP-a iz Vlade Zorana Milanovića, koji je želio ostati anoniman, kaže da će biti zanimljivo čuti na Predsjedništvu stranke kako će Vidović objasniti taj svoj angažman.

Da ga je predsjednica pozvala i doista mu ponudila mjesto ministra u slučaju da takva Vlada bude sastavljena, Davorko Vidović nam je i sam potvrdio. I ne vidi u tome ništa sporno. U tom trenutku, dodaje, nije znao ni tko bi bili ostali ministri ni premijer i nije mu padalo na pamet zbog toga izlaziti iz SDP-a. Šali se da je bio ministar doslovce nekoliko sati jer se cijeli razgovor odigrao nekoliko sati prije nego što se na Pantovčaku pojavio mandatar Tihomir Orešković u pratnji Tomislava Karamarka i Bože Petrova. Dakle, dodaje Vidović, jasno je da u tom trenutku nije postojala nikakva šansa da SDP sastavi Vladu s Mostom.

– Vjerujem da će mi neki u SDP-u to zamjeriti, ali to je njihov problem. Predsjednica je to učinila u dogovoru s ustavnim stručnjacima i smatram da je to jedan od rijetkih trenutaka kada je postupila vrlo odgovorno – kaže Vidović.

Komentara 20

SO
SoloHan
19:03 17.04.2018.

Davorko je hteo da bude vastaša sa poglavnicom.

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
19:20 17.04.2018.

Haha, tifusari na aparatima ☺

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
19:30 17.04.2018.

Predsjednica je covjek 21og stoljeca , protivnici baljkanci iz 19 i 20og.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije