Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNI SKUP

Milanović: Vojsci nije mjesto ni u Afganistanu , ali nije joj ni mjesto na granici

Sisak: Predizborni skup Zorana Milanovića u Gradskom muzeju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/15
17.12.2019.
u 18:54

Ponovio je kako bi, da se njega pita, ovlasti predsjednika trebale biti manje.

Hrvatska je zemlja u kojoj su HDZ i naša predsjednica prije 3,5 godine na čelo Vlade jednom protuustavnom spletkom, preko noći, u jeku pregovora za formiranje Vlade u kojima sam i sudjelovao, doveli na vlast potpuno nepoznatog čovjeka koji hrvatski definitivno ne zna govoriti, a sumnjam i da ga razumije. To su oni nama spakirali i što je njima normalno, no meni nije normalno. Nije nužno bilo da premijer budem ja, neka bude netko drugi iz HDZ-a kad su dobili većinu, ali  su oni ovom spletkom uveli Hrvatsku u krizu koja  još uvijek traje, kriza nestabilne Vlade, krizu korupcije, žetončića, krizu javnog nemorala - rekao je kandidat za predsjednika Zoran Milanović na predizbornom skupu u Sisku na kojem je i večerašnju debatu na javnoj televiziji ocijenio omalovažavajućom za politiku.



- Svatko u blokovima od najviše minutu, u režiji HRT-a, našim građanima, biračima treba objasniti po čemu svatko od nas je dorastao i dostojan biti hrvatski predsjednik. Dobro da nije 15 sekundi dato. Svaki razgovor za iole ozbiljan posao traži više, bolje, uvjerljivije, traži argumente, ali tako je to kod nas. Kome je to normalno, neka ostane normalno, no od 22. odnosno 5. siječnja mi to mijenjamo i bit će drugačije – rekao je Milanović koji je obećao da će svoje iskustvo u politici, za koje kaže da je veće "od bilo kojega koji je aktivan u hrvatskoj politici" te svoju energiju, gard i karakter staviti na raspolaganje svima koji žive u Hrvatskoj.


- Koje god nacije oni bili, učinit ću sve da svima bude ugodno u našoj državi, da im se ne prijeti, da se ne šiti mržnja i netrpeljivost jer to koriste oni koji u politici ne znaju drugačije - rekao je Milanović pred oko 200-tinjak svojih sljedbenika u Sisku.

Ponovio je kako bi, da se njega pita, ovlasti predsjednika trebale biti manje.

- Predsjednika treba skroz maknuti od novca. Upravo da bi tada pokazao koliko vrijedi kao čovjek, koliko je jasan i argumentiran, i da nikome ne može davati usluge, a da ga se sluša, ne nužno posluša, ali razgovara. A nama se predsjednika bira kao da televizija traži zvijezdu pa moraš razmišljati o kravati koju ćeš obući, a najbolje se osjećam bez nje  - rekao je bivši SDP-ov premijer koji se slaže s analitičarima koji tvrde da će izbori biti neizvjesni do zadnjeg trenutka i da ga raduje kad neki protukandidati se znoj u panici u strahu od poraza jer se boje da ostanu bez ikakvih pozicija.

Osvrnuo se i na migrantsku krizu istaknuvši kako je njegov stav da vojsci nije mjesto na granicama.


- Vojsci nije mjesto ni u Afganistanu gdje je nedavno jedan naš vojnik poginuo, ali nije joj ni mjesto na granici osim ako ne živimo iza željezne zavjese kada je to bilo normalno jer si na drugoj strani imao također vojsku i minska polja. I sad u 21. stoljeću slušamo ponovo te jako pametne ideje da bi HV trebali staviti na granicu da tjeraju migrante vjerojatno puštajući Plenkovićeve i Kolindine govore. To je nepoštovanje prema vojsci i zdravom razumu jer to je posao za hrvatsku policiju koja nije dovoljno opremljena, ali to nije njihova krivnja. No, nije u ovom trenutku to greška ni ove vlasti jer se stvari događaju dosta brzo, ali je zato potrebno i donositi brza rješenja. No, ona se ne donose na ovakvim skupovima ili nekim debatama, poput ove večeras, na kojima znam da ću od pametnjakovića nekih već čuti rješenje – metak u cijev i to je to - rekao je Milanović koji se osvrnuo i na jučerašnje izjave predsjednice o njenim "gafovima".

I ja sam bio na sportskim prvenstvima, na nogometnim prvenstvima, ali za razliku od predsjednice znao sam ih pozdraviti i kad su znali gubiti. Sišao sam bio među njih uvijek, pozdravio ih, ali nisam se slikao, osim za naše arhive. Nisam se kitio tuđim perjem, i to samo kad pobjeđuju. Mislim da je vrijeme da ta nepogoda koja traje pet godina prođe, a zato treba izaći na izbore - poručio je u Sisku svojim simpatizerima Zoran Milanović.
Sisak: Predizborni skup Zorana Milanovića u Gradskom muzeju
1/12

Komentara 34

LU
Lui
19:13 17.12.2019.

Sreca pa se tebe nista ne pita

VA
Vagabundo
19:17 17.12.2019.

Kakav jeftini populizam za mase, pa ti si prvi koji bi povecao predsjednicke ovlasti , sve samo da provodiš svoju bizarnu politiku

DU
Deleted user
19:20 17.12.2019.

Tata i sin Zoran su navikl na donacije, to je stil zivljenja te elite!!! Ovo je NORMALNO?? citiram Naconal br. 618, prica otac "" U to doba radio je u Privrednoj banci kamo ga je pozvao Martin Katičić. Poslovnu sposobnost Milanović je pokazao tako što je dobio otpremninu kao da je cijeli radni vijekjek proveo u Privrednoj banci, a ne samo pet godina. “Dali bi mi sve samo da me se riješe, a ja sam iskoristio zakonske mogućnosti. Od otpremnine smo mlađem sinu riješili stambeno pitanje, a Zoranu zajedno sa supruginom obitelji isto pomogli kad je kupio stan; žena i ja preselili smo se u manji stan. Bilo mi je jasno da su okolnosti takve da za mene u tom sustavu nema mjesta”, prisjeća se Stipe Milanović."" sve stoji u ovoj izjavo oca Milanovica, a sin je preslika oca, lupez moralni!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije