Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržava odluku

Milanović o izboru Rafalea: 'Ovo je posljedica činjenice da su Amerikanci bili malo preskupi'

Predsjednik odlazi iz HNK nakon svečane akademije povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
28.05.2021.
u 16:49

Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. Oni su se inače vrlo džentlmenski sada ponijeli, kazao je

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde. Nakon toga, obratio se medijima i komentirao odluku o nabavi borbenih aviona. 

- Što se tiče odluke o nabavi, odnosno o ulasku u postupak nabave zrakoplova i sklapanja ugovora, to je sad početak jednog procesa koji će trajati neko vrijeme, ali dobro je da je donesena ta odluka. Trebala je biti donesena prije tri mjeseca, iz političkih razloga nije, donesena je sada i to je to, treba ići u realizaciju, rekao je Milanović te otkrio što misli o izboru. 

- Rekao sam da ću podržati sve ono što Vlada odluči jer sam znao kamo to vodi, tako da sad kažem da podržavam. Razumijem zašto je donesena takva odluka. Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. Oni su se inače vrlo džentlmenski sada ponijeli. Preživjet će oni to jer mi s Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će bit rezultat direktne pogodbe sa Sjedinjenim Državama. Ovo je prije svega posljedica činjenice da su Amerikanci bili malo preskupi, kazao je. 

 

Komentara 14

IV
ivan97
19:36 28.05.2021.

Milanović i njegova vlada je stručnjak za remont migova pa od svih ovih renomiranih vojnih slila migove, na remont, poslala u Rumunjsku. Je da su su nakon toga padala, ali koga briga jer džepovi su puni.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
03:11 29.05.2021.

Treba ozivjeti domacu avio-industriju, umjesto da opet kupujemo inozemno!!

DU
Deleted user
14:50 29.05.2021.

šonjo a ne nosiš suknju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije