Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA U DALMACIJI

Milanović: Reći da postoji prava i kriva Hrvatska opasna je izjava

Zoran Milanović
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/3
28.12.2019.
u 20:15

Zoran Milanović u šetnji Zadrom dobivao je pitanja brojnih građana, među ostalim i pitanje što će učiniti u borbi protiv korupcije

Nakon Slavonije, Zoran Milanović kampanju je jučer nastavio u Dalmaciji, gdje je posjetio tri od četiri velika grada – Zadar, Split i Šibenik.

Kandidat SDP-a u prvom je krugu predsjedničkih izbora u Zadru i Splitu odnio relativnu pobjedu, dok je u Šibeniku s nešto više od 30 posto osvojenih glasova ostao dva postotna boda iza Kolinde Grabar-Kitarović.

U njegovu stožeru, međutim, kažu da to što se u kampanji za drugi izborni krug odlučio na skupove u Slavoniji i Dalmaciji nema veze s ovim rezultatima ni s činjenicom da se Dalmacija u prvom krugu još jednom potvrdila kao HDZ-ova utvrda.

‘Perfidni HDZ’

Osijek i dalmatinske gradove odabrali su, kažu, zbog kratkog vremena koje je preostalo do izbora, koje Milanoviću ne dozvoljava širu kampanju po manjim mjestima, kakvu je vodio pred prvi izborni krug.

Zato su se koncentrirali na veće gradove, pri čemu rezoniraju kako nije nužno da se Milanović ponovo pojavi u Istri ili na sjeverozapadu Hrvatske, u kojima je u prvom krugu “pomeo” konkurenciju pa nema razloga vjerovati da se to neće dogoditi i u drugom izbornom krugu.

Za danas je pak planiran skup u Zagrebu, u kojem živi više od petine ukupno upisanih birača i koji bi mogao biti ključ za pobjedu na ovim izborima. A na druženju s građanima u dalmatinskim gradovima Milanović je ponešto zaoštrio retoriku prema protivničkom taboru.

Kolindu Grabar-Kitarović prozvao je zbog njezine izjave sa skupa održanog u petak u Karlovcu, kada je građane pozvala da u drugom krugu biraju “pravu Hrvatsku”.  Tu izjavu Milanović je protumačio kao dokaz da pozivi na zajedništvo njegove protukandidatkinje nisu iskreni.

– To je jako opasna izjava. Jako su perfidni, jedno pričaju, drugo rade, trećima predbacuju, na primjer meni. Što se tiče prave Hrvatske, ja govorim o normalnom u Hrvatskoj, ne normalnoj Hrvatskoj, i to ne znači da onaj tko ne glasa za mene nije normalan. Ali reći da postoji prava i kriva Hrvatska, to su udbaške podjele i to je HDZ – kazao je Milanović.

U njegovu stožeru ovu izjavu HDZ-ove kandidatkinje tumače kao nastavak poruke koju je nakon prvog izbornog kruga poslao šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, kada je kazao kako vjeruje da će Split u drugom krugu “potvrditi da je hrvatski Split”.

Nije prošla zajednička debata

Jedna od tema o kojoj se jučer govorilo je i debata na RTL-u na koju je dolazak potvrdilo oboje kandidata, što znači da nije prošla Milanovićeva ideja da sve televizije s nacionalnom koncesijom organiziraju zajedničku debatu. Mogućnost da se u svega tjedan dana, u koje ulazi i Nova godina, održi više debata Milanović je usporedio s “Big Brotherom”.

– Sad bi to trebalo pretvoriti u kuću “Big Brothera”, da imamo zajedničku sobu. Nekako ide u tom pravcu. Čujem da je prihvatila debatu na RTL-u, to je to, vidjet ćemo kako izgleda – rekao je. U njegovu stožeru kažu pak kako su zasad prihvatili debatu na RTL-u, no očekuju da će ih iza Nove godine biti još, pri čemu procjenjuju da bi “pet debata u pet dana bilo previše”.

Što se tiče ulaska u drugi krug, Milanović je uvjeren da je za relativnu pobjedu koju je odnio u prvom krugu presudan bio on kao kandidat, dok za drugi predviđa tijesnu utakmicu do samog kraja, zbog čega ističe da će mu “trebati pobjeda u svakom kutu u kojem je to moguće”

Komentara 184

ŽE
Žegarni
14:44 28.12.2019.

Obećao da će spustiti porez - digao porez. Obećao povišice - spustio plaće. Obećao da će se boriti protiv korupcije - pronevjerile se miliarde. Brat mu imao skoro ured u poreznoj. Zadužio zemlju kao nikada do tada. Letio helikopterom ljubavnicii na Krk. Dao premlaćivati branitelje u crkvi. Posvađao se sa svim susjedima i Merkelicom. Htjeo Lex Perkovićem spasiti udbaške kolege. Blokirao srbske granice za kamione i oštetio najviše Hrvatsku tako da ga Vučić natjerao da povuče blokadu.. .

PR
Princeza
14:02 28.12.2019.

A kako ces drugove Perkovica i Mustaca onda pomilovati?

ST
stric7
14:11 28.12.2019.

... dobio je još jedan papirić sa pitanjem ..... pisalo je : el bahati ! kakva su tvoja saznanja o rupici kroz koju je iz Uljanika iscurilo 12,5 milijardi ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije