Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

Matija Posavec: 'Rastemo i naša strategija za izbore daje rezultat'

Moj uvjet da nosim listu bio je da idemo samostalno, bez drugih stranaka, i da na listi ne bude nitko iz stranačkog vrha jer želim promovirati nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude
12. svibnja 2019. u 20:24 6 komentara 598 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Porazgovarali smo sa saborskim zastupnikom HNS-a i kandidatom svoje stranke za Parlament EU Matijom Posavcem.

Ankete koje se objavljuju posljednjih tjedana daju HNS-u oko dva posto glasova, neke koji postotni bod više, neke manje. Kako kao nositelj liste komentirate taj "zabetonirani" rejting stranke u predizbornim anketama?

HNS gubi uporište Članstvo HNS-a prelazi Radimiru Čačiću, odlazi i Matija Posavec?

Ne bih se baš složio da je "zabetoniran". Zadnja anketa CRO demoskopa otprije nekoliko dana daje HNS-u 2,8 posto glasova. S obzirom na to da smo prije tri mjeseca bili na 1,6 posto, rast je gotovo dvostruki, i očito da cijela kampanja i strategija zacrtana za ove izbore daju rezultate.

Je li bila pogreška to što ste na izbore izišli samostalno, koncept za koji ste se osobno zalagali, a ne u nekoj široj koaliciji?

Moj uvjet da nosim listu bio je da idemo samostalno, bez drugih stranaka, i da na listi ne bude nitko iz stranačkog vrha jer želim promovirati nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude. Samostalni izlazak bilo koga, pa tako i nas, najčišći je i najpošteniji odnos prema ljudima, svojim građanima, i ne dopušta skrivanja ili šlepanja.

Matija Posavec IZBORI U HNS-U Matija Posavec umjesto Predraga Štromara

Već ste godinama međimurski župan, u toj ste županiji na lokalnim izborima nadmoćno pobijedili, no kako mislite privući birače iz ostalih dijelova Hrvatske u kojima vas ipak manje poznaju?

Tako da, prije svega, promoviram rezultate koje imamo u Međimurju, da više međimurskih pozitivnih vrijednosti bude u cijeloj Hrvatskoj. Ljudi koji sam odabrao da budu na listi imaju iza sebe mjerljive rezultate. Nadalje, s konkretnim prijedlozima kako poboljšati društveni optimizam i stanje u Hrvatskoj, s konkretnim primjerima, bez ideologije i povijesti, ne gledajući gdje je tko bio '91. ili '45., nego promišljajući gdje će Hrvatska biti 2020. ili 2030. godine.

26.03.2015., Zagreb - Medjimurski zupan Matija Posavec. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL mladi lav HNS-a Matija Posavec (34): Ja šef HNS-a? Nije isključeno

Teme koje potenciram su drukčiji odnos prema korištenju fondova Europske unije, koji mogu biti snažni generator rasta BDP-a, konkretni prijedlozi kako bi što više građana u Hrvatskoj imalo plaću od 7500 kuna jer je to jedina demografska i gospodarska politika, rasterećenje nameta, unošenje više europskih vrijednosti u Hrvatsku te izvoženje hrvatskog potencijala u EU.

Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Stojko:

  HNS ide na izbore samostalno ne zato što to žele, već zato što sa takvim političkim konvertitima nitko više ne želi imati posla.

 • BuddhaZG:

  Ha,ha,ha !

 • verasmara:

  Haha, Gabričevićka po zanimanju direktorica- inače je medicinska sestra. Ode lopovska, lažljiva stranka u kojoj su bile i Pušićka, Mrakača, Prdoljak, Čačić, Mesić.....u zaborav! Hvala Bogu!!Došla im Nata črna glave!