Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri pitanja

Matija Posavec: 'Rastemo i naša strategija za izbore daje rezultat'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
12.05.2019.
u 20:24

Moj uvjet da nosim listu bio je da idemo samostalno, bez drugih stranaka, i da na listi ne bude nitko iz stranačkog vrha jer želim promovirati nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude

Porazgovarali smo sa saborskim zastupnikom HNS-a i kandidatom svoje stranke za Parlament EU Matijom Posavcem.

Ankete koje se objavljuju posljednjih tjedana daju HNS-u oko dva posto glasova, neke koji postotni bod više, neke manje. Kako kao nositelj liste komentirate taj "zabetonirani" rejting stranke u predizbornim anketama?

Ne bih se baš složio da je "zabetoniran". Zadnja anketa CRO demoskopa otprije nekoliko dana daje HNS-u 2,8 posto glasova. S obzirom na to da smo prije tri mjeseca bili na 1,6 posto, rast je gotovo dvostruki, i očito da cijela kampanja i strategija zacrtana za ove izbore daju rezultate.

Je li bila pogreška to što ste na izbore izišli samostalno, koncept za koji ste se osobno zalagali, a ne u nekoj široj koaliciji?

Moj uvjet da nosim listu bio je da idemo samostalno, bez drugih stranaka, i da na listi ne bude nitko iz stranačkog vrha jer želim promovirati nove sadržaje, nove vrijednosti i nove ljude. Samostalni izlazak bilo koga, pa tako i nas, najčišći je i najpošteniji odnos prema ljudima, svojim građanima, i ne dopušta skrivanja ili šlepanja.

Već ste godinama međimurski župan, u toj ste županiji na lokalnim izborima nadmoćno pobijedili, no kako mislite privući birače iz ostalih dijelova Hrvatske u kojima vas ipak manje poznaju?

Tako da, prije svega, promoviram rezultate koje imamo u Međimurju, da više međimurskih pozitivnih vrijednosti bude u cijeloj Hrvatskoj. Ljudi koji sam odabrao da budu na listi imaju iza sebe mjerljive rezultate. Nadalje, s konkretnim prijedlozima kako poboljšati društveni optimizam i stanje u Hrvatskoj, s konkretnim primjerima, bez ideologije i povijesti, ne gledajući gdje je tko bio '91. ili '45., nego promišljajući gdje će Hrvatska biti 2020. ili 2030. godine.

Teme koje potenciram su drukčiji odnos prema korištenju fondova Europske unije, koji mogu biti snažni generator rasta BDP-a, konkretni prijedlozi kako bi što više građana u Hrvatskoj imalo plaću od 7500 kuna jer je to jedina demografska i gospodarska politika, rasterećenje nameta, unošenje više europskih vrijednosti u Hrvatsku te izvoženje hrvatskog potencijala u EU.

Komentara 6

ST
Stojko
20:48 12.05.2019.

HNS ide na izbore samostalno ne zato što to žele, već zato što sa takvim političkim konvertitima nitko više ne želi imati posla.

BU
BuddhaZG
20:46 12.05.2019.

Ha,ha,ha !

VE
verasmara
11:39 13.05.2019.

Haha, Gabričevićka po zanimanju direktorica- inače je medicinska sestra. Ode lopovska, lažljiva stranka u kojoj su bile i Pušićka, Mrakača, Prdoljak, Čačić, Mesić.....u zaborav! Hvala Bogu!!Došla im Nata črna glave!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije