Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HNS-U

Matija Posavec umjesto Predraga Štromara

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
21.05.2016.
u 14:45

Letvicu uvijek moramo postavljati više, rekao je novi predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, inače župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a

Za novog predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u subotu je izabran Matija Posavec, župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a, na konstituirajućoj sjednici pod motom "Imamo temelje u vlastitim snagama i razum za uspjeh".

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak čestitao je novom predsjedniku Središnjeg odbora te dodao kako u HNS-u vlada dobra atmosfera.

"Svjesni smo naših, ne malih, obaveza prema državi, naših nedostataka, ali i potencijala i mislim da sam mogao samo poželjeti čast da vodim stranku koja je na toj razini organiziranosti i komunikacije", rekao je Vrdoljak.

Središnji odbor na sjednici je izabrao Srećka Ferenčaka za glavnog tajnika HNS-a u još jednom mandatu, a Boris Blažeković ponovno je izabran za voditelja Političke akademije HNS-a.

Posavec je rekao da je povjerenje zajednički nazivnik za odgovornost koja je današnjim izborom ukazana novom vodstvu Središnjeg odbora, kao najvišeg tijela HNS-a..

"Svaki član Središnjeg odbora HNS-a ima političku težinu. U izazovnom smo i dinamičnom razdoblju koje našoj stranci mora poslužiti kao vrijeme u kojem postajemo jači i bolji. Letvicu uvijek moramo postavljati više“, poručio je Matija Posavec.

Podsjetivši da su za godinu dana lokalni izbori, naglasio je da HNS ima dobru infrastrukturu, ali i dovoljno znanja i energije da pokaže što zna i kako radi. Pozvao je i na zajedništvo u političkom životu i nametanje tema koje su važne za svakog građanina. 

Dosadašnjem predsjedniku Središnjeg odbora, zamjeniku predsjednika HNS-a i županu Varaždinske županije, Predragu Štromaru, zahvalio je na doprinosu i rezultatima ostvarenim tijekom četverogodišnjeg mandata.

>> Međimurje je s razlogom lokomotiva Hrvatske

Komentara 6

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
16:37 21.05.2016.

Matija je pošten, Hrvat i katolik. Neznam kako on ima želudca biti u HNSu, a neznam ni kako ga i HNS trpi. Čudna neka simbioza. Možda se nadati da će osobe poput Matije preovladati u ovoj zločinačkoj orjunaškoj stranci.

ST
Stefan1954
20:28 21.05.2016.

Dobar covjek ali u krivoj stranci takove treba treba u vladi

AJ
ajagorinec
22:52 23.05.2016.

Čestitke, Matija! Mlada nada hrvatske politike, definitivno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije