Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matija Posavec umjesto Predraga Štromara

Letvicu uvijek moramo postavljati više, rekao je novi predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, inače župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a
21. svibnja 2016. u 14:45 6 komentara 972 prikaza
Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Za novog predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u subotu je izabran Matija Posavec, župan Međimurske županije i predsjednik međimurskog HNS-a, na konstituirajućoj sjednici pod motom "Imamo temelje u vlastitim snagama i razum za uspjeh".

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak čestitao je novom predsjedniku Središnjeg odbora te dodao kako u HNS-u vlada dobra atmosfera.

"Svjesni smo naših, ne malih, obaveza prema državi, naših nedostataka, ali i potencijala i mislim da sam mogao samo poželjeti čast da vodim stranku koja je na toj razini organiziranosti i komunikacije", rekao je Vrdoljak.

Središnji odbor na sjednici je izabrao Srećka Ferenčaka za glavnog tajnika HNS-a u još jednom mandatu, a Boris Blažeković ponovno je izabran za voditelja Političke akademije HNS-a.

Posavec je rekao da je povjerenje zajednički nazivnik za odgovornost koja je današnjim izborom ukazana novom vodstvu Središnjeg odbora, kao najvišeg tijela HNS-a..

"Svaki član Središnjeg odbora HNS-a ima političku težinu. U izazovnom smo i dinamičnom razdoblju koje našoj stranci mora poslužiti kao vrijeme u kojem postajemo jači i bolji. Letvicu uvijek moramo postavljati više“, poručio je Matija Posavec.

Podsjetivši da su za godinu dana lokalni izbori, naglasio je da HNS ima dobru infrastrukturu, ali i dovoljno znanja i energije da pokaže što zna i kako radi. Pozvao je i na zajedništvo u političkom životu i nametanje tema koje su važne za svakog građanina. 

Dosadašnjem predsjedniku Središnjeg odbora, zamjeniku predsjednika HNS-a i županu Varaždinske županije, Predragu Štromaru, zahvalio je na doprinosu i rezultatima ostvarenim tijekom četverogodišnjeg mandata.

>> Međimurje je s razlogom lokomotiva Hrvatske

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Matija je pošten, Hrvat i katolik. Neznam kako on ima želudca biti u HNSu, a neznam ni kako ga i HNS trpi. Čudna neka simbioza. Možda se nadati da će osobe poput Matije preovladati u ovoj zločinačkoj orjunaškoj stranci.

 • Stefan1954:

  Dobar covjek ali u krivoj stranci takove treba treba u vladi

 • ajagorinec:

  Čestitke, Matija! Mlada nada hrvatske politike, definitivno...