Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hodajući sukob interesa'

Lokalni čelnik SDP-a opet kažnjen zbog poslova s vlastitim poduzećima

Mladen Kešer
Foto: Robert Mihaljević
1/3
27.09.2019.
u 17:36

Prvi ga je put Povjerenstvo kaznilo s čak 30.000 kuna i zahtjevom DORH-i da se ugovori proglase ništetnima

Čelnik županijskog SDP-a i načelnik Kalnika Mladen Kešer opet je proglašen krivim zbog sukoba interesa te mu je izrečena kazna od 8000 kuna.

To je već drugi put da ga proglašavaju krivim zbog poslovnih odnosa njegovih tvrtki i Općine kojoj je na čelu. U političkim krugovima u Koprivničko-križevačkoj županiji Kešera zbog toga zovu ‘hodajućim sukobom interesa’.

Kaznu je u petak na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dobio zbog poslovnog odnosa između građevinskog obrta Cerovečki, Općine Kalnik i Kešerova privatnog poduzeća Consulting project plus.

Cerovečki je, naime, svoje potraživanje od 64.000 kuna prema Općini prenio na Kešerovo poduzeće. Problem je da je prenošenje općinskog duga prema Cerovečkom na poduzeće Consulting odborio Kešer kao načelnik općine. A istodobno je i vlasnik Consultinga.

Poduzeće Consulting project plus nalazi se na popisu gospodarskih subjekata s kojima Općina Kalnik, kao javni naručitelj, ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi u smislu propisa o javnoj nabavi, navodi se u rješenju Povjerenstva.

Preostali dio odluke protiv Kešera odnosi se na činjenicu da je Općina financirala rad i aktivnosti mjesnog nogometnog kluba, udruge vinara i voćara te kulturno-umjetničkog društva.

To ne bi bilo ništa sporno da Kešer kao načelnik koji je potpisivao odluke o financiranju istodobno nije i predsjednik nadzornog odbora nogometnoga kluba te član udruge vinara i mjesnoga KUD-a. No, za to mu nije izrečena kazna premda je ustanovljeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti.

Lani je Kešeru izrečena sankcija od 30.000 kuna, što je jedna od najvećih kazni koju je hrvatskim dužnosnicima ikad izreklo Povjerenstvo.

Kažnjen je jer je godinama kao općinski načelnik i šef tamošnje tuirističke zajednice sklapao poslove s tvrtkama u svojem većinskom vlasništvu. Iz općinskog proračuna platio im je ukupno oko 250.000 kuna. Riječ je o tvrtkama Velkom, Kalničanka proizvodi i Consulting plus projekt te Kalničkoj poljoprivrednoj zadruzi čiji je Kešer suosnivač.

Povjerenstvo je također uputilo zahtjev Državnom odvjetništvu da pokrene postupak proglašenja svih ugovora ništetnima.

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
17:48 27.09.2019.

Ajmo Grbin, Maras, Gong i ostali, na okup. Da vidimo koliko ste revni u ovom slučaju!

CR
crocro
18:09 27.09.2019.

Ma ne, ne, ovo nije moguće. Ako se radi o članu SDP-a to nije moguće. To su sve samo čistunci do čistunca. Mora se javiti gosp. Grbin da ovo demantira. Zapravo svi SDP-ovci se trebaju masovno javiti i ovo demantirati,, Jednostavno tako kako se javljaju masovno i kritiziraju HDZ. Ali kako se ova vijest za SDP-ovce neistina, neće se niti javljati da demantiraju, već organizirano i dalje kreću masovno da HDZ. jer dobro znaju što se događa kada tisuću puta ponove neistinu.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
18:19 27.09.2019.

Poštenje mu se vidi u očima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije