Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala inicijativa

Stožer zabranio kićenje drvca maskicama: 'Ne može, podsjećaju na donje rublje!'

Maska za lice
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
13.11.2020.
u 13:18

COVID bor trebao je u punom sjaju zasjati 28. studenoga, na dan otvorenja bjelovarskog adventa

COVID bor, odnosno inicijativa Gradskog muzeja Bjelovar, nije dobila zeleno svijetlo. Naime, kustosica muzeja Marijana Dragičević putem Facebooka pozvala je Bjelovarčane da muzeju doniraju maskice za lice kojima je trebalo biti okićeno jedno božićno drvce u gradu. COVID bor trebao je u punom sjaju zasjati 28. studenog, na dan otvorenja bjelovarskog adventa. No, Dragičević je ubrzo nakon toga javnost obavijestila da ne trebaju donositi maskice jer je kićenje COVID bora zabranio Stožer civilne zaštite.

Obrazloženje je lokalnom portalu Klikni.hr dala načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec. – Bojimo se da bi se na taj način ljudima mogla poslati kriva poruka, da je maska ukras, a ne zaštitno sredstvo. U ovo vrijeme, kada su i protesti protiv rada Stožera, bilo bi dvolično da Stožer dopusti da se maskice vješaju po boru. Medicinskih maski sada ima, ali može ih nestati – kaže Bastijančić Erjavec.

Video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Dodaje kako je, kao profesorica likovne kulture, spomenuti problem sagledala i s umjetničkog aspekta.

– Platnena ili medicinska maskica na boru, na što će podsjećati? Na donje rublje. Pa zar ćemo se izrugivati Božiću? To čak nije ni performans koji je u samoj svojoj srži ''pikanje'' društva. Mi bismo ovim ''pikali'' ljude, i one oboljele, i one koji rade s oboljelima i cijelog sustava u kojem je maska potrebna kao zaštita – kaže Bastijančić Erjavec.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
15:38 13.11.2020.

Podsjećaju na donje rublje? Na što podsjećaju na licu??? NA PELENU!!!

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
15:37 13.11.2020.

CORONA VIRUSI su sveprisutni od kada je svijeta i vijeka (kao i HERPES virusi npr.), deseci vrsta i podvrsta corone-TEST traži RNK trag bilo kojeg od corona virusa a pošto su oni i uzročnici prehlade, svatko tko je ikad bio a nema tko nije bio prehlađen, biti će pozitivan jer u njemu uvijek ostane mikroskopski trag/zaostatak virusa u uzorku koji se uzima, zato su neki lažno negativni jer nije dobro uzet uzorak a dan poslije su pozitivni jer je kvalitetniji uzorak uzet, barem 90% svijeta, čovječanstva je pozitivno na CORONU a pogotovo u jesen i zimu kada im je sezona. Tada se umrli od gripe pripisuju covid 19 žrtvama pošto budu pozitivni. Kada nije sezona opet su pozitivni jer sadrže trag neke davne prehlade a onda umru od srčanog, moždanog,demencije,raka,sepse i vidi vraga, opet su KAZNENIM DJELOM KRIVOTVORNJA SMRTOVNICE-"COVID 19 ŽRTVE", u tome je sva laž i prevara i nemojte pušit fore sa respiratorima, ljudi su iz desetaka razloga stalno na respiratorima samo vam to do sad nisu od 0-24 iz dana u dan pobrojavali na tv-u, bakterijske i virusne infekcija svih vrsta,rak pluća,KOPB, sve su to pacijenti koji kada tada završe na respiratorima! DODAJTE TOME LAŽNE TESTOVE SA LAŽNIM POKAZATELJIMA i normalno je da su brojke ogromne!

Avatar Grunf
Grunf
14:29 13.11.2020.

dnr koreja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije