Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kupnja F-16 otvara put investicijama

11.04.2018.
u 00:02

Najavljena je i mogućnost osnivanja regionalnog cyber security centra

Već se u više navrata iz Ministarstva obrane RH moglo čuti kako projekt nabave izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F-16 c/d Barak otvara brojne mogućnosti za buduću industrijsku suradnju dviju zemalja, što posljednjih dana poprima i sve konkretnije obrise.

Nakon što je u ranim satima ponedjeljka hrvatski pilot pukovnik Željko Ninić iz zračne baze Ramat David na sjeveru Izraela prvi put testirao moćnu “šesnaesticu”, već su na tri lokacije u Državi Izrael hrvatsku delegaciju ugostili čelni ljudi i stručnjaci Elbita, 26. najveće vojnoindustrijske, privatne, tvrtke na svijetu.

Riječ je o jednom od glavnih dobavljača izraelske vojske, a surađuju s vojskama još 50 zemalja...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Agrokor spašen: Postignut dogovor vjerovnika o naplati dugova i novom vlasništvu

>>Prvi dan Auto showa prodana četiri Porschea za 6 milijuna kuna

>>Ruše instabulsku: Konzervativne udruge prikupljaju potpise za referendum

>>Ruchs: Premijer me pozvao jer je reforma školstva stala

Ključne riječi

Komentara 32

JO
jomic2
23:12 10.04.2018.

Za 500 milijuna dolara smo kupili dobre avione, za naše potrebe čist ok. Otplaćivali budemo te avione dvadesetak godina, tako da je kupnja vojnih aviona mali udar na proračun, a najbitnije u cijeloj ovoj priči je ono što slijedi, aaa to je gospodarska suradnja Izraela i Hrvastske. Pa Izrael će samo izgradnjom tvornice za streljivo dignuti naš izvoz godišnji za najmanje 150 milijuna € i sad neka trolovi i SDP gubitnici i dalje pričaju da je kupnja izraelskih aviona bacanje novca.

DU
Deleted user
23:17 10.04.2018.

Hrvatska nece uzeti 041 iako ima najmanje sati leta. U ostalom zrakoplove je od 0 obnovljen,kao demonstracija moci i sposobnosti izraelskih tvrtki. Doslovno je rastavljen do zadnjeg vijka,i potpuno je nov,svaki djelic na njemu. Do nedavno smo mastali o Migovim 21, Phantomima F-4,o "obicnim" F-16 A/B,a sad nekima ne valjaju zrakoplovi koji nam nude kvantni skok. Samo gradnjom tvornice streljiva Hrvatska ce kroz iducih 20 godina u potpunosti isplatiti ulozeno u zrakoplove.Nas novac nece ici u Prvi Partizan iz Uzica.Mrzitelji Hrvatske vojske mogu samo lajati na mjesec. Stizu i UH-60 Black Hawk ,kad su vec neki "domoljubi" odbili donaciju teskih helikoptera CH-47 Chinook vojske SAD-a!

Jure_Šabić
08:03 11.04.2018.

Ulaganja u visini 4 milijarde kuna, 800 novih radnih mjesta i to dobijemo za 3 milijarede kuna + 12 aviona + simulator letenja + obuku pilota + obuka mehaničara koji sami za sebe vrijede stotine milijuna kuna. Pametnom dovoljno i matematički jasno kako i gdje stojimo. Dobar posao u Izraelu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije