Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život u dvorištu

Kujica stalno na lancu, a komunalni redar čeka da se javi vlasnik parcele

Foto: Privatni album
1/2
21.04.2018.
u 10:00

Zagrepčanka koja je sve prijavila odgovor nije dobila ni nakon dva tjedna, a nama iz Grada odgovaraju da pas ima kućicu i lanac koji je otprilike 5 metara

Pogled na kujicu koja u ograđenom dvorištu, tik uz Lesninu na Slavonskoj aveniji, živi vezana lancem nije dao mira našoj čitateljici (podaci u redakciji). Prijavila je komunalnim redarima, no njihov odgovor još uvijek čeka.

– U telefonskom razgovoru rekli su mi da sve pošaljem mailom. Poslala sam im i nacrt gdje je to dvorište, da ga lakše pronađu. Čekam već dva tjedna, a jadna životinja i dalje se pati – ispričala nam je Zagrepčanka. Kaže, kujica je uvijek vezana iako je sve ograđeno i nikoga nema u dvorištu. Pita se što tu zapravo čuva, jer kad bi netko i ušao iza ograde ona ne može dalje od lanca.

– Prolazim tim putem često i u različito doba dana. U dvorište dođu radnici po kamione ili po automobile kad idu kući. Ona je jadna uvijek sama. Ima nekakvu kućicu ispred koje je već rupa u zemlji, tu vjerojatno leži. Uz kućicu je velika plastična kanta, ima li u njoj vode ne znam jer je daleko. I hranu joj mogu samo dobaciti kroz ogradu. I uvijek sve pojede – kaže nam zabrinuto i dodaje da svi s kojima je razgovarala potvrđuju kako nikada nisu vidjeli da kujica slobodno hoda dvorištem ili da je netko vodi u šetnju.

Foto: Privatni album/MailOnline

Što su do sada napravili, znaju li tko je vlasnik, je li kujica cijepljena i čipirana te zašto komunalni redari ne odovaraju na pritužbu Zagrepčanke upitali smo Službu za informiranje Grada Zagreba.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet odgovaraju da su djelatnici komunalnog redarstva na navedenoj lokaciji proveli očevid 4. travnja, a priprema i dostava odgovora stranci koja je prijavila slučaj je u tijeku.

– Utvrđeno je da se pas nalazi na dijelu k. č. 3859, k. o. Resnik, koja je u privatnom vlasništvu. Vezan je lancem duljine otprilike 5 metara i ima kućicu za sklanjanje. Kako vlasnik čestice nije zatečen na lokaciji, postupanje u svezi čipiranja i cijepljenja psa utvrdit će se tijekom postupka. Budući da komunalno redarstvo nije zateklo korisnika čestice, upućen mu je poziv za očitovanje na dio navoda iz prijave koji se odnosi na trajno vezivanje psa, kao i na eventualno zanemarivanje psa izgladnjivanjem. Komunalno redarstvo će za utvrđivanja dodatnih činjenica uključiti i veterinarsku inspekciju Ministarstva poljoprivrede, sukladno Zakonu o zaštiti životinja – stoji u odgovoru koji potpisuje mr. sc. Dinko Bilić, pročelnik Ureda.

U odgovoru ne piše koliko dugo će čekati da se korisnik čestice javi na njihov poziv za očitovanjem i kad će u postupak uključiti i veterinarsku inspekciju, s obzirom na, kako kažu, eventualno zanemarivanje psa izgladnjivanjem. Očito, duljinu lanca ocijenili su pogledom s ograde, što znači da ne mogu sa sigurnošću reći ni ima li pas vode, ako već nema hranu. No, ono što je sigurno, našoj čitateljici koja je sve prijavila još uvijek nisu odgovorili, a poslala je dva upita. Kaže, zato joj je potpuno nevjerojatno da je komunalni redar bio na očevidu isti dan kad je poslala prvu prijavu. 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
19:38 21.04.2018.

Šta će pas biti nego vezan. Ako ga hrane normalno ljepše mu je nego u stanu sjediti po cijeli dan ispred televizora. To nije za životinjem . To je tek mučenje da bi gazdarica imala svog tkz. kucnog ljubimca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije