Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE MINIMUM'

Krstičević: Vučić je dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo bi se trebao ispričati

Damir Krstičević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
01.02.2018.
u 14:57

Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moja zadaća danas je jačati sustav sigurnosti, jačati sustav vojske, kaže Krstičević.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je u četvrtak u Zagrebu da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje ispriku zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sredinom veljače dolazi u Hrvatsku na poziv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

"Predsjednik Srbije je dobrodošao", rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice vlade o tome što misli o tom posjetu i bi li se Vučić prije toga trebao ispričati zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Damir Krstičević
1/6

"Mislim da da. Mislim da ono što je govorio sigurno da nije dobro. To je prvi korak", kazao je.

"Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moja zadaća danas je jačati sustav sigurnosti, jačati sustav vojske. Jasno je da trebamo gledati na budućnost. Ali je minimum isprika", dodao je.

Na pitanje slaže li se vlada s tim posjetom u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smanje aktualne napetosti u odnosima između dviju zemalja, Krstičević nije želio jasno odgovoriti.

"Vlada je rekla svoj stav. Sve sam rekao", kazao je, uputivši novinare da to pitanje postave predsjednici Republike.

Komentara 126

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:42 02.02.2018.

tako je!!! ma i to.je premalo!!!1.Nestali!!!2.Granice!! 3.Odšteta?????

Avatar poljicanin
poljicanin
15:14 01.02.2018.

Svi su vladajući političari isti i prave nas budalama,jedina istina.

TT
tTony
04:59 02.02.2018.

Postovani generale sta ocekivat od vuka u kozijoj misini da se isprica,on pojescuje srbska sela tako bar najavijo na umu je Glina,Karlovac ,Karlobag covik malo prominija dlaku lovi u mutnom to je sto evropa trazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije