Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić

Prihvaćam poziv Hrvatske, 12. veljače dolazim u posjet

31.01.2018.
u 15:00

Vučić je rekao da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima te predstavnicima srpskog naroda u Hrvatskoj.

Za nas je veoma važno što smo dobili poziv iz Hrvatske, poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Mi taj poziv prihvaćamo i mogu najaviti kako će se dvodnevni posjet održati 12. i 13. veljače - izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodao je kako će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima te da će posjetiti predstavnike srpskog naroda u Hrvatskoj.

- Nastojat ću posjetiti i obične građane, pripadnike srpske manjine - dodao je Vučić.

1/0

Vjeruje kako razgovori neće biti lagani niti ugodni.

- No, ti razgovori bit će korisni za Srbiju i Hrvatsku. Ići ću u najboljoj vjeri da ćemo napraviti nešto dobro za budućnost naše djece. Gore od sadašnjeg stanja ne može biti - kazao je predsjednik Srbije te nastavio:

- Mislim da nije trenutak da razmišljamo kako će naša javnost reagirati na naš susret. Važno je razgovarati i da pokušamo riješiti probleme, ali ne samo po pitanju prošlosti. Važno je da gledamo u budućnost jer mislim da možemo mnogo toga zajednički napraviti. Možemo pokrenuti mnogo zajedničkih projekata.

Osvrnuo se i na pitanja hrvatske manjine u Srbiji te srpske u Hrvatskoj.

- Želim vidjeti na koji način uz suradnju s hrvatskom Vladom možemo pomoći žiteljima sela s većinskim srpskim stanovništvom. Isto tako, mi se ponosimo pripadnicima hrvatske manjine u Srbiji - izjavio je Vučić.

Vučićevu skoru posjetu Hrvatskoj pozdravio je i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani koji je rekao kako je ona pokazatelj dobre volje da se ne odustane od svoga stava, nego da se razgovara. Najavio je i kako će uskoro u Strabourgu razgovarati i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem kada će mu ponoviti sve o čemu je razgovarao s Vučićem u Beogradu, ali i pozvati Hrvatsku da učini neki korak ususret Srbiji i njenom putu prema članstvu u EU. Kazao je i kako se nada u pozitivan rezultat razgovora dvije zemlje te da će problem manjina biti riješen kasda Srbija postane članica EU jer će tada sva vrata biti otvorena.

Komentara 192

DU
Deleted user
15:52 31.01.2018.

Vucic je davno izjavio da je 20 clanova njegove obitelji ubijeno u Jasenovcu,da bi se otkrilo da mu nitko u Jasenovcu nije ubijen,eto takav nam gost dolazi u posjet.Lazi i lazi.

KO
kontraš
15:07 31.01.2018.

I resite vise probleme nabijem vas politicare sve na ......

AR
Armagedon
16:16 31.01.2018.

Bilo bi nama dosadno da nema srba , s kime bi se stalno natezali..... to je sado mazo odnos.... a što je bilo bilo je.... mora se razgovarati radi djece i budućnosti, nema nam druge.....niti ćemo mi njih promijeniti niti oni nas....no činjenica jest da velika većina srpskog naroda su normalni ljudi kao i naši i zanima ih posao i život a ne politika..... i jednako ne vole svoje političare ..... kažu da su gori od naših...... pa je ovo opet malo predstave za narod i evropu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije