Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković kritizirao Srbiju: Nećemo se uloviti na provokacije

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.02.2018.
u 10:54

– Svjedočili smo izložbi u New Yorku, koju je organizirala Srbija koja pokušava staviti poveznicu između današnje Hrvatske i NDH, a znamo da se današnja Hrvatska razlikuje od NDH – kaže premijer.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade svoj boravak u Davosu ocijenio je vrlo uspješnim.

– Mislim da smo nazočnošću na ovom forumu ostvarili jako dobre kontakte i dogovorili nekoliko važnih bilateralnih posjeta i susreta – kazao je Plenković pa naglasio kako je cijela država na dostojanstven način prošli tjedan obilježila Dan sjećanja na holokaust.

Sjednica Vlade
1/14

– Svjedočili smo i izložbi u New Yorku, koju je organizirala Srbija, a koja pokušava instrumentalizirati ovu temu i staviti poveznicu između današnje Hrvatske i NDH, a znamo da se današnja Hrvatska razlikuje od NDH. To je bitno stalno ponavljati i nećemo se uloviti na provokacije kojima smo svjedočili proteklih tjedana. To je stav Vlade i svjedočit ćemo ga i susjednim zemljama i međunarodnoj zajednici – kazao je Plenković.

Zanimljivo kako u uvodnom izlaganju nije spomenuo dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatsku koji je najavljen za desetak dana. 

.

Komentara 44

AI
airforceone99
11:28 01.02.2018.

vrijeme je da Hrvatska organizira izložbu u UN-u o 8 konc logora ne teritoriju srbije za vrijeme II. svjetskog rata i upozna svijet s činjenicom da je srbija sama sebe proglasila judenfrei državom.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:49 01.02.2018.

A vec za 2-3 tjedna ce se srbijanski ratni huskac, radikal i cetnik, ljepo pogoscen od Hrvata, prosetati Zagrebom!

DU
Deleted user
12:18 01.02.2018.

Joj, pa ulovio se na provokaciju! Kakva je to konstatacija da "znamo da se današnja Hrvatska razlikuje od NDH"! Kao da ostavlja sumnju da neki možda to i ne znaju! E moj Plenki, pa kome se ti dokazuješ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije