Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi za vatikan

Kristovi legionari znali za dijete subrata, ali sve pokušali zataškati

'02.06.2010., Kupres, BiH - U svecenickoj godini koju je proglasio Sveti Otac papa Benedikt XVI. dijecezanski i franjevacki svecenici okupili su se u crkvi Svete obitelji u Kupresu. Svecano misno slav
'Zvonimir Coric/VLM/PIXSELL'
22.05.2012.
u 14:35

Nakon što je utvrđeno očinstvo, poglavar reda nije učinio ništa kako bi spriječio subrata da propovijeda na seminarima o moralu te javno istupa u raspravama o etici

Članovi svećeničkog reda Kristovih legionara opet su se našli na meti medija nakon što se doznalo da je njihov poglavar Alvaro Corcuera godinama zataškavao  da  jedan od istaknutijih članova reda Thomas Williams ima dijete. U pismu koje je poslao članovima svoga reda Corcuera je objasnio da za Williamsovo dijete zna od 2005., odnosno i prije nego je postao poglavar. Bez obzira na kuloarske priče, odlučio je vjerovati riječima svog subrata, poznatog propovjednika i moralnog teologa te autora brojnih djela, kako glasine nisu istinite. Također je napomenuo da će se optužbe za seksualno zlostavljanje protiv članova reda pomno istražiti.

Nakon što je utvrđeno da je Williams zaista otac, Corcuera nije učinio ništa kako bi spriječio subrata da propovijeda na seminarima o moralu te javno istupa u raspravama o etici.

I sam Williams, javljaju svjetski mediji, priznao je očinstvo, a priznao je i da se oglušio na prijedlog poglavara da se "pritaji" i prestane s javnim istupima vjerujući kako je svoje "grijehe ostavio iza sebe te kako se može iskupiti čineći ono što najbolje zna, propovijedati riječ Božju".

Iz reda je naglašeno da je dijete dobro zbrinuto, a Williams je odbio otkriti identitet majke svoga djeteta.

Podsjetimo, prije samo 11 dana Kristovi legionari priznali su da Vatikan istražuje sedmoricu njihovih svećenika zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika. Dvojica optuženih svećenika oslobođena su sumnje.

Komentara 29

Avatar kobra11
kobra11
15:05 22.05.2012.

Članovi svećeničkog reda Kristovih legionara .................. - Jadni Isus Hrist sad je dobio i legionare. Očito da je Katolička crkve debelo zastranila

Avatar urbanjungle
urbanjungle
15:26 22.05.2012.

pa i velečasni u mojem selu ima 2 djece,pa kaj,u celibat vjerujemo kao i u bajke

CC
Chicago Chicago
14:47 22.05.2012.

Ovi ako nastave ovako biti konzervativni,...svi ce se pretvoriti u konzerve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije