Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i ostala dvojica priznala krivnju

Krijumčarili kokain među bananama: Oliver Čokara dobio 6,5 godina zatvora i uplatio 1,5 mil. kuna

Dubrovnik: Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
18.10.2021.
u 12:20

Da su sudjelovali u krijumčarenju kokaina u bananama priznali su i Anđelko Oršulić (35) i Goran Bebić (41) koji su se također nagodili za kazne. Jedan je dobio pet godina zatvora i mora uplatiti u državni proračun milijun kuna, a drugi je osuđen na tri godine zatvora.

Na Županijskom sudu u Splitu trio optužen za krijumčarenje banana u rashladnom dijelku kontejnera s bananama priznao je krivnju te se s Uskokom nagodio za blaže kazne. Oliver Čokara (47), u zatvor će na 6,5 godina, a kažnjen je i sporednom novčanom kaznom od 1,5 milijuna kuna koja je već uplaćena u državni proračun. Odakle mu novac za sada se ne zna. 

Da su sudjelovali u krijumčarenju kokaina u bananama priznali su i Anđelko Oršulić (35) i Goran Bebić (41) koji su se također nagodili za kazne. Jedan je dobio pet godina zatvora i mora uplatiti u državni proračun milijun kuna, a drugi je osuđen na tri godine zatvora. Sva trojica uhićeni su s kokainom koji su vadili iz rashladnog dijela kontejnera s bananama u Opuzenu u ožujku, piše 24sata.

Optuženi su za krijumčarenje droge iznimne čistoće (80,6 posto), čija je ulična vrijednost najmanje 44,9 milijuna kuna, u sastavu zločinačkog udruženja.

Teretili  su se da su u razdoblju od ožujka 2020. do 6. ožujka 2021., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Ekvadora, sukladno prethodnom planu i dogovoru povezali u zajedničko djelovanje s nepoznatom osobom iz Ekvadora te s još najmanje jednom osobom, kupcem, radi nabave i kupovine najmanje 56.166,5 grama kokaina, a potom i njegovog krijumčarenja iz Ekvadora u Hrvatsku preko luke Ploče te njegove daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
12:46 18.10.2021.

smiješno... zarade desetke milijune eura na švercu (koliko se sjećam mislim da je pisano a samo u toj pošiljci je bilo vrijednosti oko 65 milijuna eura). plate relativnu siću za kaznu s obzirom koliko su zaradili i nekretnina pribavili, odrade 5-6 godina u zatvoru i ajmo nazad u biznis. i sad recite da je kazna pravedna. poruka hrvatskog pravosuđa: lažite, kradite, švercajte. tko ne zna i ne želi bit će kažnjen penzijom od 3000 kn....

Avatar maskmaker
maskmaker
18:00 18.10.2021.

Za milju i pol kn, zbog posla od 70 milja. Vjerujem da je par puta to sve prošlo. Znači 6 godina ne mora ništa raditi a kada izađe može uživati u lovi koja mu je ostala. Ziher nije toliko glup da to stavi na račun. Kako je netko rekao rađe 6 godina, nego nakon 41 imati mirovinu 2800 kn. Podrška pravosuđu. Samo tako nastavite. Već ste dokazali koliko ste sposobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije