Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NOVI DETALJI

Krijumčarili kokain preko luke Ploče među bananama, Uskok podignuo optužnicu

Dubrovnik: Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
16.07.2021.
u 12:10

Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba sa 23 paketa, a u rashladnom uređaju 16 paketa s ukupno 38 kilograma kokaina, nadodao je Uskok.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo kako se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka 2021. povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj.  

Uskok je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina koju je nepoznata osoba iz Ekvadora sukladno narudžbi sakrila drogu u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna tvrtka preko luke Ploče iz Ekvadora uvezlo banane.

VIDEO: Policija se oglasila o rekordnoj zapljeni kokaina

Čokara se, dodaje tužiteljstvo, radi preuzimanja kokaina odvezao iz Zagreba u Metković gdje je kupio tri torbe, a potom u Opuzen gdje se sastao s Oršulićem i Bebićem te im predao torbe namijenjene za prijevoz droge do kupca.

Prema tvrdnjama Uskoka, Čokara je ostao u automobilu iz kojeg je putem radio veze nadzirao ulaz u prostor tvrtke koja je uvozila banane kako nitko ne bi prišao kontejneru, dok su Oršulić i Bebić pomoću bušilica odstranili iz ležišta metalni lim kako bi uzeli pakete kokaina i predali ih Čokari koji ih je trebao predati kupcu.

U tome su ih zatekli policajci koji su od Oršulića oduzeli torbu sa 17 kilograma kokaina, dok su od Bebića oduzeli torbu s jednim kilogramom kokaina.

Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba sa 23 paketa, a u rashladnom uređaju 16 paketa s ukupno 38 kilograma kokaina, nadodao je Uskok.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika, zaključuje Uskok.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
12:21 16.07.2021.

Pocela sezona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije