Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Korejci otkrili ruski brod s blagom, polovicu nađenog vratit će ruskoj vladi

Veliki dio ruske carske flote bio je potopljen u bitci kod Tsushime, a Dimitrij Donskoj, koji je nosio oko 200 tona zlatnih poluga i novčiće, potopljen je 29. svibnja 1905, kada je plovio prema Vladivostoku
19. srpnja 2018. u 06:58 0 komentara 1956 prikaza
brod
Foto: /DPA/PIXSELL

Ruski vojni brod, potopljen prije 113 godina, otkriven je blizu obale Južne Koreje, a istraživači vjeruju da se na njemu nalazi zlato vrijedno više od 100 milijardi funti. 

Aurora stoljeće oktobarske revolucije Bila je prvi heroj revolucije, ispalila početni hitac na Zimski dvorac... ona je ruski brod broj 1

Oklopljeni krstaš ruske Carske mornarice Dimitrij Donskoj potopljen je u bici s Japancima u svibnju 1905. godine, a olupina je nađena samo kilometar od obala južnokorejskog otoka Ulleungdoa, na dubini od oko 500 metara

Brod su našli istraživači iz Južne Koreje, Velike Britanije i Kanade, a pomoću male podmornice snimile su palubne topove i sidra, dok je na krmi još čitljiv naziv broda. Dimitrij Donskoj, krstarica od šest tisuća tona nosivosti, porinuta je 1883. u Sankt Peterburgu, a pokretale su je kotlovi na ugljen, ali i tri jarbola s jedriljem. 

turski brod Haksa VARILI U 5 UJUTRO Heroj koji je spasio turski brod: Brod bi se definitivno potopio da nismo došli!

Veliki dio ruske carske flote bio je potopljen u bitci kod Tsushime, a Dimitrij Donskoj, koji je nosio oko 200 tona zlatnih poluga i novčiće, potopljen je 29. svibnja 1905, kada je plovio prema Vladivostoku.  Pritom je poginulo 60 od 591 člana posade.  

Kompanija Shinil namjerava brod izvaditi u listopadu, a već je izvijestila da će polovica svega nađenog biti vraćena ruskoj vladi.

Turski teretni brod doživio havariju kraj Jabuke:

brod
1 / 9
Turski brod
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.