Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kolakušiću je Covid 'obična prehlada'; a europski portal pita: 'Kako možemo izabrati takve zastupnike'

Kolakušić u svom pismu navodi "neospornu činjenicu", da unatoč tome "što poznaje nekoliko tisuća ljudi, ne poznaje nijednu osobu koja ima covid 19".
30. listopada 2020. u 13:27 27 komentara 4937 prikaza
Mislav Kolakušić na izborima
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić poslao je pismo svojim kolegama u Europskom parlamentu u kojem se žali što je sjedište Parlamenta zatvoreno zbog pandemije covida 19, tvrdeći da je ta bolest obična prehlada. Glavni argument mu je da ne poznaje nikoga tko je obolio od te bolesti. 

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice Koronavirus u Hrvatskoj OB Varaždin hitno zapošljava medicinske sestre i njegovatelje, u Splitsko-dalmatinskoj 343 novooboljelih

"Deseci milijuna naših građana borili su se u brojnim ratovima da sačuvaju demokraciju. Milijuni naših građana žrtvovali su svoje živote za slobodu govora i slobodu kretanja, a mi zatvaramo vrata Parlamenta zbog straha od moguće prehlade", kaže se u Kolakušićevu pismu, koje je prenio portal Euractiv.

Kolakušić u svom pismu navodi "neospornu činjenicu", da unatoč tome "što poznaje nekoliko tisuća ljudi, ne poznaje nijednu osobu koja ima covid 19".

 

Osim što su prenijeli pismo hrvatskog zastupnika, Euroactiv se zapitao na Twitteru kako je moguće da je takav zastupnik izabran. 

Od početka pandemije u Hrvatskoj je zaraženo više od 45 tisuća ljudi, a više od 530 ih je umrlo. 

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada TRAŽE POMOĆ Prosvjed ispred KB-a Dubrava: 'Ne zanima nas tko je na vlasti. Izgaramo! Malo nas je'

Mnogi zastupnici su nezadovoljni zbog toga što su im oba sjedišta Europskog parlamenta u Bruxellesu i Strasbourgu privremeno ograničila pristup.

Uzrok tome nezadovoljstvu mogla bi biti odluka vodstva Parlamenta da se privremeno zatvori središnji registar nazočnosti parlamentaraca od 2. do 30. studenoga. To znači da zastupnici neće moći dobiti dnevnice, koje iznose 323 eura za svaki dan proveden u Bruxellesu ili Strasbourgu. Taj novac mogu dobiti samo ako ovjere svoju nazočnost u središnjem registru.

Zastupnici Europskog parlamenta rade od ponedjeljka do četvrtka tri tjedna u mjesecu, a jedan tjedan provode u svojim izbornim jedinicama. Za tih 12 dana mjesečno dobiju dnevnice u visini od 3876 eura za pokrivanje troškova boravka i drugih troškova vezanih uz njihov rad.

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
 • kam22:

  Briselska imperijalistička propaganda

 • K0mentar:

  Što je krivo rekao?Pozivaju na ušutkavanje zastupnika.Totalitarna posla.

 • Avatar Domoljubina
  Domoljubina:

  Pa i ja bih se isto tako bunio, jer sa ovim sjednicama od kuće gubi na desetine tisuća EUR-a od dnevnica i putnih troškova! Jadničak, sada je ostao na crkavici od 8.700 Eur-a mjesečno...