Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum odobrio stipendije svima koji su ih tražili i ispunjavaju uvjete

Grad Split odobrio je 471 stipendiju, iako je bilo planirano samo 190. Učenici će dobijati 600 kuna mjesečno, studenti koji studiraju u Splitu 800, a oni izvan Splita po 1000 kuna mjesečno.
19. veljače 2010. u 08:05 10 komentara 4 prikaza
željko kerum
Foto: Ivana Ivanović / Pixsell

Stipendije Grada Splita dobit će svi učenici i studeneti koji su se natjecali i koji ispunjavaju uvjete natječaja! To znači da će Split umjesto predviđenih 190 stipendija darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima – aktualnim vrhunskim sportaštima te učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji, odobriti ukupno 471 stipendiju, što je 281 više nego što je planirano.  

Grad će dodijeliti 38 učeničkih i 56 studentskih pomoći za školovanje učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji, umjesto 30 učeničkih i 50 studentskih, koliko je bilo predviđerno natječajem.

Što se, pak, tiče stipendija za učenike i studente - aktualne vrhunske sportaše, planirano je dodijeliti po pet učeničkih i studentskih stipendija, ali će na kraju 13 učenika sportaša dobiti stipendiju te tri studenta.

Na objavljeni Natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata grada Splita javila su se 332 studenta koji su ispunili uvjete i 29 učenika. Svi će dobiti stipendije, iako je bilo predviđen o tek 80 studentskih i 20 učeničkih.

- Uvažavajući činjenicu da se radi o iznimno velikom broju učenika i studenata  s izuzetnim rezultatima u svom školovanju, a želeći ih nagraditi za njihov dosadašnji rad i zalaganje, gradonačelnik Željko Kerum donio je zaključak o odobrenju stipendija svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja – priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Odobrene učeničke stipendije su 600 kuna mjesečno, studentske 800, za studente koji studiraju u Splitu, odnosno 1000 za one izvan Splita.

U gradskom proračunu za 2010. godinu za stipendije je planirano je 6,078.000 kuna, a zbog 281 dodane stipendije bit će potrebno još 2,234.000 kuna, što će se osigurati rebalansom.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • morales:

  Svaka čast! Smiješno da neobrazovan čovjek daleko bolje prepoznajte u što treba ulagati od \"obrazovanih\" političara!

 • jarac:

  Gospodo; činjenica je da je Kerum počeo davati srestva najpotrebnijima, pa je tako u rekordnom roku izgradio obećane vrtiće, a sad vidimo i podjelio najboljima stipendije, ali svima koji ispunjavaju uvjete, lijepa gesta. neki kažu naše pare. da naše pare ... prikaži još! idu svakodnevno i ondje gdje od istih država i društvo neće imati nikakve koristi.

 • Avatar velebit15
  velebit15:

  NenadK Kako god bilo, ali će biti plaćeno. Naravno još je pohvalnije, ako Kerum plaća. Ako je iz gradskog i drugi gradovi imaju tu mogućnost pa nedaju. Prema tome to je za pohvalu.