Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenički i studentski standard

Kerum odobrio stipendije svima koji su ih tražili i ispunjavaju uvjete

željko kerum
Ivana Ivanović / Pixsell
19.02.2010.
u 08:05

Grad Split odobrio je 471 stipendiju, iako je bilo planirano samo 190. Učenici će dobijati 600 kuna mjesečno, studenti koji studiraju u Splitu 800, a oni izvan Splita po 1000 kuna mjesečno.

Stipendije Grada Splita dobit će svi učenici i studeneti koji su se natjecali i koji ispunjavaju uvjete natječaja! To znači da će Split umjesto predviđenih 190 stipendija darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima – aktualnim vrhunskim sportaštima te učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji, odobriti ukupno 471 stipendiju, što je 281 više nego što je planirano.  

Grad će dodijeliti 38 učeničkih i 56 studentskih pomoći za školovanje učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji, umjesto 30 učeničkih i 50 studentskih, koliko je bilo predviđerno natječajem.

Što se, pak, tiče stipendija za učenike i studente - aktualne vrhunske sportaše, planirano je dodijeliti po pet učeničkih i studentskih stipendija, ali će na kraju 13 učenika sportaša dobiti stipendiju te tri studenta.

Na objavljeni Natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata grada Splita javila su se 332 studenta koji su ispunili uvjete i 29 učenika. Svi će dobiti stipendije, iako je bilo predviđen o tek 80 studentskih i 20 učeničkih.

- Uvažavajući činjenicu da se radi o iznimno velikom broju učenika i studenata  s izuzetnim rezultatima u svom školovanju, a želeći ih nagraditi za njihov dosadašnji rad i zalaganje, gradonačelnik Željko Kerum donio je zaključak o odobrenju stipendija svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja – priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Odobrene učeničke stipendije su 600 kuna mjesečno, studentske 800, za studente koji studiraju u Splitu, odnosno 1000 za one izvan Splita.

U gradskom proračunu za 2010. godinu za stipendije je planirano je 6,078.000 kuna, a zbog 281 dodane stipendije bit će potrebno još 2,234.000 kuna, što će se osigurati rebalansom.

Ključne riječi

Komentara 10

MO
morales
09:23 19.02.2010.

Svaka čast! Smiješno da neobrazovan čovjek daleko bolje prepoznajte u što treba ulagati od \"obrazovanih\" političara!

JA
jarac
09:25 19.02.2010.

Gospodo; činjenica je da je Kerum počeo davati srestva najpotrebnijima, pa je tako u rekordnom roku izgradio obećane vrtiće, a sad vidimo i podjelio najboljima stipendije, ali svima koji ispunjavaju uvjete, lijepa gesta. neki kažu naše pare. da naše pare idu svakodnevno i ondje gdje od istih država i društvo neće imati nikakve koristi.

DU
Deleted user
09:05 19.02.2010.

NenadK Kako god bilo, ali će biti plaćeno. Naravno još je pohvalnije, ako Kerum plaća. Ako je iz gradskog i drugi gradovi imaju tu mogućnost pa nedaju. Prema tome to je za pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije