Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPUŠTANJE SABORA 14.03.

Kada će biti izbori? Milanović ima na raspolaganju pet datuma

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.03.2024.
u 14:08

"Odluka Sabora stupit će na dan donošenja. Sukladno tome, teku rokovi za raspisivanje izbora, a to donosi, sukladno Ustavu, predsjednik Republike", rekao je Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je otkrio kako će se Sabor raspustiti u četvrtak, 14. ožujka. "Jutros smo imali sastanak parlamentarne većine te smo postigli suglasje da se, s obzirom na dinamiku točaka o kojima će Sabor raspravljati do 14. ožujka, dan raspuštanja saziva dogodi upravo u četvrtak, 14. ožujka", kazao je. 

"Ranijem održavanjem izbora u odnosu na 5. srpnja 2020. godine omogućit ćemo mirno ljeto i vrijeme za formiranje nove parlamentarne većine i nove Vlade. Predsjednik Sabora danas će uputiti zastupnicima prijedlog rasporeda rasprava i dnevnoga reda za idući tjedan. Odluka Sabora stupit će na dan donošenja. Sukladno tome, teku rokovi za raspisivanje izbora, a to donosi, sukladno Ustavu, predsjednik Republike", dodao je Plenković. 

Odluku o raspisivanju izbora donosi predsjednik Republike Zoran Milanović, a od dana stupanja na snagu odluke do dana izbora mora proteći najmanje 30, a najviše 60 dana.

Prema tome, predsjednik ima na raspolaganju pet nedjelja u travnju i u svibnju i to 14. travnja, 21. travnja, 28. travnja, 5. svibnja i 12. svibnja.

VIDEO Plenković potvrdio: Sabor će biti raspušten 14. ožujka

Komentara 6

LL
lijepa_li si
17:01 08.03.2024.

14 travanj je idealan, lijeva oporba je nestrpljiva, izbori odmah, dosta je....zbore

ID
IDIOCRACY
17:46 08.03.2024.

Zašto izbori uvijek moraju biti u Nedjelju? Zašto nebi bili npr. u utorak kao što je u Americi?

AN
anton1
20:51 10.03.2024.

Zoki Zoka, ... koka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije