Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PRAVOMOĆNU PRESUDU

Juričan pozvao Plenkovića da se uključi u odbor za doček Miroslava Kutle

Dario Juričan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.09.2020.
u 12:37

Podsjeća da je Kutle prvoborac HDZ-a, dobitnik Reda danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, Reda Ante Starčevića te Spomenice domovinske zahvalnosti, kao i nagrade udruženja menadžera Croma za menadžera 1992. godine.

 Redatelj i politički aktivist Dario Juričan pozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da se "uključi u odbor za doček suosnivača HDZ-a i heroja imovinskog rata Miroslava Kutle", koji se "napokon vraća iz rezervne domovine BiH nakon što je oslobođen u aferi Tisak".

"Kao što vjerojatno već znaš - a možda ste u središnjici već i proslavili uz par kila pečenog - naš Mirek je sada napokon pravomoćno oslobođen u aferi Tisak, najvećoj aferi koja mu se stavljala kao krimen", objavio je u srijedu na facebooku Juričan dodajući kako Kutle iz te afere izlazi kao heroj.

 

Juričan ironično zaključuje da tako sada pakiraju i "drugoj HDZ-ovoj uzdanici Josipi Rimac" protiv koje se, po riječima njezina odvjetnika Anđelka Jureške, vodi "čisti politički proces".

Podsjeća da je Kutle prvoborac HDZ-a, dobitnik Reda danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, Reda Ante Starčevića te Spomenice domovinske zahvalnosti, kao i nagrade udruženja menadžera Croma za menadžera 1992. godine.

"Još bih te, dragi Andrej, podsjetio na proročanske riječi koje je 2000. izrekao Miroslavov brat Ante Kutle: 'Mislim da je njegova uloga u uspostavljanju, a napose u opstanku države, neizmjerljivo velika i mislim da bi na kraju temeljito provedene istrage i poštenog suđenja, kakvo svi očekujemo, mogao izići kao heroj'", napisao je na facebooku Juričan.

Premijeru je predložio da se što prije uključi u pripremu povrataka "tog narodnog heroja imovinskog rata", a on će podržati akciju tako što će preko vikenda, pod parolom "Pošteni vikend", besplatno puštati film "Gazda: Početak, o heroju pretvorbe Miroslavu Kutli".

"Kad već preko tjedna nismo pošteni, budimo to barem vikendom", kaže Juričan

Komentara 6

Avatar mofo
mofo
13:00 09.09.2020.

0% humora...

DM
D'Mich
17:34 09.09.2020.

Kutle je imao svoju ulogu i imao je jako nezahvalan posao koji je ipak netko morao napraviti. Da nije bilo Kutle to bi odradio netko drugi, dakako uz blagoslov države. Rat, organizacija vojske, naoružavanje na crnom tržištu i skrb o milijun izbjeglica nije jeftino, a Kutle je bio jedan od ljudi koji je postavljen da rješava te probleme. Juričan je ispočetka bio zabavan.

TP
tpljmažešupakpoticanimmedom
13:05 09.09.2020.

nije kutle ništa radio sam. kako bi se moglo osuditi kutlu a ne osuditi ljude koji su ga s očitom namjerom da uništi tvrtke poslali u iste(gregurića,šeksa,matešu,valentića i ekipu).pa nema čovjeka koji će uzet šleper love ako će biti izopćenn iz društva radi toga štoto je uradio....da kutle leži u zatvoru ili da je izopćen iz društva,da radi najniže poslove to bi bila jasna poruka svim izvršiteljima radova na lopovštini kako će završit.a za kutlu se je svojevremeno čak i katolička crkva zauzela da dobije austrijsku putovnicu.isto kako je crkva uhljebila ivića pašalića,zagorca,sada stiera.........svi ovi procesi i asistencija katoličke crkve u uhljebljivanju govore da je od početka plan gregurića,šeksa i ekipe potjerati narod,praznu imovinu priskrbit šavoriću i ekipi a onda će ju ovi prodat strancima te će se onda svi skupa razlit s punim džepovima love po resortima,kuplerajima,kockarnicama.........molim dežurne popove i časne sestre da ne komentiraju bilo što prije nego odgovore čime su to kutle ,zagorec,ivić pašalić i ekipa zaslužili daih se uhljebi preko crkve.ima mnogo i bolesnih i onih koji brinu o bolesnicima pa ne mogu dobiti niakkav posao u crkvi,čak ni pomoćnog kuhara ili čistačice a amo se uhljeblje kutlu i ekipu........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije