Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba ih defamirala

Jandroković: Na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke Beroš, Markotić i Capak

Foto: PIXSELL
1/5
24.06.2020.
u 12:33

Cilj HDZ-a je ponoviti pobjedu koju su ostvarili 2015. i 2016. u drugoj izbornoj jedinici. Jandroković je istaknuo da je cilj ostvariti šest mandata, a vjeruje da će u tome i uspjeti.

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković suvišnima je ocijenio komentare o samoizolaciji premijera Andrej Plenkovića, nakon kontakta sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem, zato što je struka rekla da on ne treba ići u samoizolaciju. 

"Ako su stručnjaci iz HZJZ-a rekli da ne, svaki je daljnji komentar suvišan", rekao je Jandroković za N1 na obilježavanju Dana Grada Sveti Ivan Zelina.

Dodao je da je struka u situaciji s koronavirusom pokazala iznimnu razinu poznavanja te da se treba držati njihovih preporuka, koje su u ovoj situaciji bile jasne.

"Nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da još jednu nebitnu temu ubaci u javni prostor izbjegavajući rasprave o onome što je bitno", rekao je Jandroković.

Insinuacije da je struka ekvivalent HDZ-u ocijenio je zlobnima. Dodao je da na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke Beroš, Markotić i Capak, već da su ih oporbeni političari namjerno defamirali kada su se brojevi novozaraženih smanjili.

VIDEO Sučeljavanje Miroslava Škore i Gordana Jandrokovića

Vezano za organizaciju teniskog turnira u Zadru, rekao je da se turnir dogovarao kada je bilo nula zaraženih. 

"Nemam sve detalje, ali i u drugim se državama organiziraju slične manifestacije. Nije Hrvatska jedina, nama je turizam iznimno bitan, posebno u krajevima uz more", ustvrdio je Jandroković.

Činili su sve, nakon što su se brojke zaraženih smanjile, da otvore granice i gospodarstvo te da dođu turisti jer, ističe, ulazimo u novu fazu života. Dodao je da slično rade i druge zemlje. 

Što se tiče ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša koji su i u Nacionalnom stožeru i nositelji lista, Jandroković je rekao da su oni ministri sve dok ne budu izabrani novi.

"Oni moraju raditi svoj posao kao i svi ostali dužnosnici. Briga za zdravlje građana je primarna briga, briga za njihovu sigurnost te isplatu plaća i mirovina je ono što jamčimo i u budućih četiri godine", rekao je Jandroković.

Vezano za izbore, cilj HDZ-a je ponoviti pobjedu koju su ostvarili 2015. i 2016. u drugoj izbornoj jedinici. Jandroković je istaknuo da je cilj ostvariti šest mandata, a vjeruje da će u tome i uspjeti. 

U sklopu promo materijala koriste metar kako bi izmjerili udaljenost između kandidata i suradnika i tako se ponašali odgovorno. 

Upitan o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je također bio u Zelini, i prebacivanju odgovornosti o nedonošenju zakona o obnovi Zagreba, Jandroković je ustvrdio da je Vlada učinila sve što je smatrala potrebnim te da je pomogla građanima.  

"Grad Zagreb ima određenih zastoja, ali ono što je najvažnije, odmah po konstituiranju novog Sabora smatram da prva točka o kojoj će se raspravljati, nakon onih tehničkih točaka, treba biti upravo taj zakon", poručio je Jandroković.

Komentara 7

MA
manipulacija
14:51 24.06.2020.

Nice ni bitno iz koje su stranke ako su stručnjaci i ako rade za dobrobit svih građana, što su dotični i radili! Njihov je primarni posao onaj liječnički i tu su ulogu izvrsno ispunili.. dokle god rade svoj posao, stranačka pripadnost me ne zanima

Avatar Ćelavac
Ćelavac
14:53 24.06.2020.

Na samom početku korona krize obasipali su ih hvalospjevima i zahvalama na račun njihove stručnosti. Međutim ploča se okrenula čim su ljudi shvatili kako su ti isti stručnjaci simpatizeri HDZ-a. Istog trena stručnost im je oduzeta. Pa zar je toliko nepojmljivo da netko tko je stručan može simpatizirati HDZ?

DE
Debos
14:53 24.06.2020.

Ako samo pogledamo predizborne spotove svih kandidata, mislim da se jedan posebno ističe i razlikuje od drugih po svojoj ozbiljnosti i kvaliteti, isto tako, taj jedan pokazao je poslijednje 4 godine da zna i može. Očekujem novi mandat, sa još više mjesta nego 2016.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije