Naslovnica Vijesti Hrvatska

"J. Kosor možete zvati Jadre, ali Jaca nije od milja, to je cinizam"

Iza nadimka Jaca, kako Jadranku Kosor nazivaju neki mediji, krije se cinizam, istaknula je u Dubravka Dube Marunčić, predsjednica ogranka Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”.
11. svibnja 2010. u 15:09 90 komentara 6 prikaza
kosor, ukidanje olakšica (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

"Pazite kako zovete premijerku Jadranku Kosor". To bi mogao biti radni naziv tiskovne konferencije koju je u Dubrovniku održala Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. Predsjednica dubrovačke podružnice ove zajednice, Dubravka Marunčić, tiskovnu je konferenciju nazvala “Jadranka – Jadre” i progovorila o neprilagođenu nadimku Jaca, kojim neki mediji nazivaju J. Kosor.

– Iza takva nadimka krije se poveća doza cinizma. Tu nije riječ o imenici od milja nego u najmanju ruku o rugalici kako bi se tim nadimkom iskazalo sve negativno u odnosu prema osobnosti premijerke – istaknula je D. Marunčić i odmah predložila kako bi premijerku Kosor trebalo nazivati.

– Kada bi se poštovale norme hrvatskog jezika, nadimak za ime Jadranka bio bi Jadre. Ako je Anka Ane, Blaženka Blaže ili Dubravka Dube, onda je i Jadranka Jadre – istaknula je.

Predsjednica dubrovačke podružnice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” nadimak Jaca ne povezuje samo s cinizmom nego i s neravnopravnošću spolova. – Ovaj nadimak ne poštuje ženu, političarku koja se usudila baviti javnim poslom. Njegovom uporabom izostaje poštovanje njezina rada – zaključuje D. Marunčić.

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas

  • bandera s:

    zaboravih jednu stvar,obzirom da se dotična djevojački preziva vlaisavljević, nadimak jaca je ispravan

  • DDUVNJAK:

    Nije problem Jaca kao takva već raširena idolatrija

  • -obrisani-:

    Jaca Paštetarka bi bilo najprimjerenije.