Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niski udarci

J. Kosor: Kukuriku koalicija pokazala je da se znaju potpisati

Premijerka i ministri održali sastanak na trajektu (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
16.07.2011.
u 15:58

O datumu raspušanja Sabora odlučit će, kazala je premijerka, kad za to dođe vrijeme vodeći računa o zakonskim rokovima

Nijedna izjava Zorana Milanovića ne može me iznenaditi, komentirala je premijerka Jadranka Kosor izajvu prvog čovjeka SDP-a da će „datum izbora zakomplicirati referendum“ nakon jučer održanog sastanka užeg Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju i praćenje turističke sezone 2011. na trajektu “Ilovik“ na liniji Valbiska (Krk) – Merag (Cres).

- Činjenica je da smo završili pregovore i ostvarili povijesni cilj za sve građane i građanke Hrvatske, što je Milanović komentirao rječju "juhuu“. Tu se nema što komentirati - kazala je Kosor. Upitana da komentira jučerašnje potpisivanje dogovora Kukuriku koalicije Kosor je kazala kako su pokazali da se znaju potpisati.

 - Mi vjerujemo ali i ne moramo vjerovati da su se zaista i potpisali. Nismo vidjeli što su potpisali, a kako smo čuli od njih to ne znaju ni članovi njihovih stranka. Ne znamo što zapravo nude i predlažu. Što se nas tiče sve ide prema odredbama Ustava i hrvatskih zakona - istaknula je premijerka.

Komentirala je i izjavu predsjednika Josipovića da će "on biti zadnji koji će reći datum izbora“. - Predsjednik je rekao da će vidjeti hoće li izbori biti 5.,6. Ili 7. prosinca. Tu bih htjela upozoriti da čl. 5. Zakona o izboru hrvatskih zastupnika u Hrvatski sabor kaže da se izbori imaju održati neradnim danom. Neradni je dan nedjelja 4. prosinca, jedino ako predsjednik nekim ukazom ne kaže da je neki od datuma koje spominje neradni dan. Napominjem da je i to u ovlasti Hrvatskog sabora. Vjerujem da ćemo se sporazumjeti, da će predsjednik prihvatiti 4. prosinca kao datum izbora – kazala je Kosor.

O datumu raspušanja Sabora odlučit će, kazala je, kad za to dođe vrijeme vodeći računa o zakonskim rokovima. - Vlada i Hrvatski sabor moraju do potpisivanja pristupnog ugovora obaviti puno posla, izmjeniti neke zakone, ali isto tako netko pristupni ugovor mora verificirati, mora se znati kakav će se tekst potpisati - rekla je Kosor napomenuvši da će to raditi vladajuća većina, Vlada i zastupnici u Saboru.

Sastanak koji je zajedno s resornim ministrima, predstavnicima turističkih zajednica, Agencije za obalni linijski promet, Zajednice lučkih uprava, Jadrolinije i ACY-ja d.d. održala na trajektu "Ilovik“ pokazao je da su rezultati turističkog prometa predsezone, u lipnju i prvih šest mjeseci 2011. odlični, no pred hrvatskim turističkim djelatnicima još je velik posao. Za ovu se turističku sezonu Hrvatska počela temeljito i pravovoremeno pripremati još prošle godine kada je u studenom 2010. donijela Akcijski plan hrvatskog turizma 2011. Dva su ključna turistička cilja – povratak domaćeg gosta i očuvanje povećanog tržišnog udjela na međunarodnom tržištu. Ministar Bajs istaknuo je važnost nautičkog turizma jer se redovito vezuje uz visokoobrazovane i nadprosječno platežno sposobne goste koji ostaju više od dva tjedna i dnevno troše preko 100 eura. Nije lako u ovakvom međunarodnom okruženju, kazao je Bajs napomenuviši da smo u ovom trenutku drugi u Europi u odnosu na druge mediteranske zemlje, ali smo prestigli Tursku.

Premijerka je zahvalila svima koji rade u turizmu jer, kako je rekla, sve počinje i završava na čovjeku. Vjeruje da će do kraja sezone Hrvatska izbiti na prvo mjesto, a sve, kazala je, u želji da ovo bude dobra turistička sezona. - Uvijek ističem da je turizam za Hrvatsku posebno značajna grana gospodarstva, pa u tom kontekstu treba raditi na produžavanju sezone. Prema podacima gotovo sve jadranske županije i Grad Zagreb ostvarile su dvoznamenkasti porast dolazaka i noćenja, Vlada je i ove godine prilagodila vizni režim i tako olakšala ulazak stranaca u RH - komentirala je pozitivne brojke premijerka Kosor.

Posebno velik porast prometa zabilježilo je 14 brzobrodskih linija, 12,5 posto više nego lani, a na trajektnoj linji Valbiska – Merag, gdje je sastanak održan, čak 35,7 posto više nego u 2010. godini.

Komentara 432

OB
-obrisani-
22:18 16.07.2011.

. ...terezina ....thanx,,,for translating...:-))

ZE
zeitgeist..
21:13 16.07.2011.

Nakon Bosanskih hrvata, sad su i bosanski Srbi počeli o Hrvatstvu.

DO
doktorica
18:48 16.07.2011.

Nismo vidjeli što su potpisali, a kako smo čuli od njih to ne znaju ni članovi njihovih stranka.......no krasno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije