Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE

Izrael blokirao pristup džamiji Al-Aqsi u Jeruzalemu

Džamija Al Aqsa
AFP PHOTO
29.03.2010.
u 11:02

Tijekom židovskih blagdana Izrael pojačava sigurnosne mjere za ulazak iz Zapadne obale. U posljednjih nekoliko mjeseci pojačane su tenzije oko kompleksa džamije Al-Aqsa.

Izrael je blokirao pristup kompleksu džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu zbog straha od mogućeg izbijanja novog vala nasilja na ovoj spornoj lokaciji u vrijeme kada Židovi slave Pashu, javljaju agencije.

Izraelska je policija priopćila da će ulaz u kompleks biti zabranjen muškarcima mlađima 50 godina i svim osobama koje nisu muslimani. Vlasti su, također do 6. travnja, pojačale sigurnosne mjere ulaska u Izrael iz Zapadne obale.

Tijekom židovskih blagdana Izrael pojačava sigurnosne mjere za ulazak iz Zapadne obale. U posljednjih nekoliko mjeseci pojačane su tenzije oko kompleksa džamije Al-Aqsa. Na mjestu gdje se danas nalazi Al-Aqsa, čuvena džamija s pozlaćenim krovom, nekad je bio Jeruzalemski hram, koji je do temelja srušen u 1. stoljeću nakon neuspjele židovske pobune protiv Rimljana.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
12:04 29.03.2010.

Naslov zvuči kao da se osporava pravo na vjeru ali nije tako... U džamiji Al Aqsa se ponekad na žalost okupljaju opravo oni koji su spremni na incidente i izgrede koji u Izraelu nisu bacanje kamenja nego na žalost i samoubilački napadi. U Izraelu nema slobode upravo iz straha od hodajućih bombi. Palestinsci su jadni i tako u dobroj poziciji za manipulaciju od onih koji se protive miru... Evo najnovije, u Moskvi se dogodio teroristički napad u metrou... Treba biti vrlo oprezan sa teroristima, koji prijete sa svih strana. I to nije nikakva prijetnja ljudima drugih uvjerenja nego tipična zaštita golih života!

OB
-obrisani-
13:10 29.03.2010.

Pojačavaju sigurnosne mjere ? A koja država ne bi ? Nakon dogadjaja od petka (poginula 2 izraelska vojnika) i subote (u razmjeni vatre poginuo jedan Palestinac), napetost raste svakim satom.

OB
-obrisani-
12:21 29.03.2010.

Orhidej, od kada se zaštita vlastitih života naziva fašizam? Palestincima nije lako, ali nije lako ni Židovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije