Naslovnica Vijesti Svijet

Izrael blokirao pristup džamiji Al-Aqsi u Jeruzalemu

Tijekom židovskih blagdana Izrael pojačava sigurnosne mjere za ulazak iz Zapadne obale. U posljednjih nekoliko mjeseci pojačane su tenzije oko kompleksa džamije Al-Aqsa.
29. ožujka 2010. u 11:02 14 komentara 10 prikaza
Džamija Al Aqsa
Foto: AFP PHOTO

Izrael je blokirao pristup kompleksu džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu zbog straha od mogućeg izbijanja novog vala nasilja na ovoj spornoj lokaciji u vrijeme kada Židovi slave Pashu, javljaju agencije.

Izraelska je policija priopćila da će ulaz u kompleks biti zabranjen muškarcima mlađima 50 godina i svim osobama koje nisu muslimani. Vlasti su, također do 6. travnja, pojačale sigurnosne mjere ulaska u Izrael iz Zapadne obale.

Tijekom židovskih blagdana Izrael pojačava sigurnosne mjere za ulazak iz Zapadne obale. U posljednjih nekoliko mjeseci pojačane su tenzije oko kompleksa džamije Al-Aqsa. Na mjestu gdje se danas nalazi Al-Aqsa, čuvena džamija s pozlaćenim krovom, nekad je bio Jeruzalemski hram, koji je do temelja srušen u 1. stoljeću nakon neuspjele židovske pobune protiv Rimljana.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Naslov zvuči kao da se osporava pravo na vjeru ali nije tako... U džamiji Al Aqsa se ponekad na žalost okupljaju opravo oni koji su spremni na incidente i izgrede koji u Izraelu nisu bacanje kamenja nego na žalost i ... prikaži još! samoubilački napadi. U Izraelu nema slobode upravo iz straha od hodajućih bombi. Palestinsci su jadni i tako u dobroj poziciji za manipulaciju od onih koji se protive miru... Evo najnovije, u Moskvi se dogodio teroristički napad u metrou... Treba biti vrlo oprezan sa teroristima, koji prijete sa svih strana. I to nije nikakva prijetnja ljudima drugih uvjerenja nego tipična zaštita golih života!

  • -obrisani-:

    Pojačavaju sigurnosne mjere ? A koja država ne bi ? Nakon dogadjaja od petka (poginula 2 izraelska vojnika) i subote (u razmjeni vatre poginuo jedan Palestinac), napetost raste svakim satom.

  • -obrisani-:

    Orhidej, od kada se zaštita vlastitih života naziva fašizam? Palestincima nije lako, ali nije lako ni Židovima.