Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje

Ivu Sanadera ovoga ljeta na jedrenju neće štititi policijski brod

'Unutrasnja Zagreb  Hrvatska 02.07.2009. Vlada Republike Hrvatske, bivsi premijer dr. Ivo Sanader izlazi iz vlade. Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
'Anto Magzan/Vecernji list'
Autor
Ivanka Toma
06.07.2010.
u 21:38

Bivšem premijeru ne prijeti opasnost iz nekoga konkretnog izvora, već se procjenjuje da bi se mogao naći nekome na meti zbog nepopularnosti naglim odlaskom bez objašnjenja.

Prema sigurnosnoj procjeni u kojoj konačnu riječ ima Sigurnosno-obavještajna agencija, bivšem premijeru Ivi Sanaderu osiguranje bi se trebalo produljiti idućih šest mjeseci. Za koji dan, naime, istječe drugih šest mjeseci u kojima je, poslije prestanka premijerske dužnosti, imao policijsko osiguranje pa se treba obnoviti odluka hoće li i dalje biti u krugu štićenih osoba o čijoj se sigurnosti danonoćno brine policija.

Nepopularnost kao povod

U Uredu za odnose s javnošću MUP-a navode da prosudba o potrebi produljenja zaštite bivšem premijeru treba biti donesena vrlo skoro, ali da će odluku o produljenju osiguranja formalno donijeti Vlada. Neslužbeno doznajemo da je unatoč procjeni o potrebi da se Sanadera i dalje štiti, zaštita bitno manja nego što je bila dok je bio prvi član Vlade, ili u prvih šest mjeseci od prestanka mandata. Već dulje vrijeme ne štite se članovi njegove obitelji, supruga i kćeri, a prepolovljen je i broj tjelesnih čuvara. Stoga, tvrdi naš izvor, trošak osiguranja nije 10 milijuna kuna, već osjetno manji. Iz kruga Sanaderova osiguranja doznajemo da mu ne prijeti opasnost iz nekoga konkretnog izvora ili povoda, već se procjenjuje da bi se mogao naći nekome na meti zbog nepopularnosti naglim odlaskom bez objašnjenja i zbog teške ekonomske situacije u kojoj smo se našli.

Rute bliže kopnu

Upravo teška gospodarska slika i to što se osiguranje financira iz proračuna bit će razlog zbog kojega Sanader, poželi li ploviti ovoga ljeta, najvjerojatnije neće stalno imati policijski brod u pratnji, već će mu se preporučiti rute koje su bliže kopnu.

Komentara 88

OB
-obrisani-
01:14 07.07.2010.

Koja li budaletina štanca ove minuse?...Jadan neki samozatani krelac,,,

OB
-obrisani-
01:18 07.07.2010.

Divine. zar ti misliš da u tvojim komentarima ima nekog smisla i realnosti? Osim straha i panike koju širiš ništa drugo...malo matematike i neobjašnjiva bubetana gluposti kao i uvijek!

OB
-obrisani-
01:12 07.07.2010.

Imaš i neki bolji model čuvanja javnih ličnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije