Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HLS-a

Babić: Vlada je ta koja razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore

Ivica Babić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.04.2016.
u 13:12

"Nisam rekao da će sindikati tek odlučiti hoće li otvoriti pregovore o plaćama", istaknuo je Babić demantiravši neke medije koji su pogrešno interpretirali njegovu izjavu.

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata i koordinator osam sindikata javnih službi Ivica Babić danas je reagirao na medijsku interpretaciju njegove izjave u petak nakon pregovora u Vladi te je poručio kako nije rekao da će sindikati tek odlučiti hoće li otvoriti pregovore o plaćama, nego da je Vlada ta koja razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore.

"Nisam rekao da će sindikati tek odlučiti hoće li otvoriti pregovore o plaćama", istaknuo je Babić demantiravši neke medije koji su pogrešno interpretirali njegovu izjavu. 

Istina je, kaže da su sindikati već odavno odlučili sudjelovati u pregovorima, a Vlada je ta koja već mjesec dana pa i jučer, razmatra hoće li ili neće otvoriti pregovore. To je bio predmet jučerašnje rasprave. 

Istaknuo je kako je dogovoreno da Vlada još jednom razmisli i odluči o tome početkom idućeg tjedna. 

"Mediji su očito predmnijevali ono što bi trebalo zapravo biti logično, a to je da je Vlada ta koja hoće pregovore, a da su sindikati ti koji bi htjeli izbjeći pregovore o pravima iz Sporazuma koji je već stupio na snagu. Međutim, da živimo u zemlji apsurda dokazuje i to da je stvarnost po ovom pitanju sasvim suprotna", navodi Babić. 

 Čelnici sindikata javnih službi jučer su na trećem krugu razgovora s Vladom raspravljali o povećanju osnovice plaća za šest posto na temelju sporazuma iz 2009. 

>> Sindikat državnih službi također bez dogovora s Vladom

Komentara 7

BI
bijeliptic
16:34 30.04.2016.

pa koliko su samo ovoga čovijeka gnjavili i gnjave - oni se osiječaju kao strano tijelo u hrvatskoj i zato kontraju- -a strano tijelo i jesu kad hrvatsku ne žele prihvatiti-

MA
maddog
14:09 30.04.2016.

vidi njega oživio s dolaskom domoljuba,ovi lažni invalidi dočekali opet svojih 5 minuta!

BI
bijeliptic
16:37 30.04.2016.

ooooooooooooooooo vidi partijskog ne branitelja dezertera-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije