Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNI GRADONAČELNIK VINKOVACA

Ivan Bosančić predstavio svoj izborni program, predao preko 8.000 potpisa građana

Foto: Branimir Bradarić
1/2
28.04.2021.
u 13:38

Najavio je kako će nova proširena industrijska zona „Zalužje“ biti osnova razvoja Vinkovaca u sljedeće četiri godine

Aktualni gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić predstavio je danas svoj izborni program koji planira provoditi tijekom drugog mandata na čelu Vinkovaca. Bosančić je predstavio mjere koje u sljedeće četiri godine želi realizirati u suradnji s građanima Vinkovaca čije će povjerenje zatražiti na lokalnim izborima u nedjelju, 16. svibnja 2021. godine. Istakao je kako su u Vinkovcima, tijekom protekle četiri godine, realizirani projekti ukupne vrijednosti 1,47 milijardi kuna financirane bespovratnim sredstvima Europske unije tako da je proračun Vinkovaca povećan za čak četiri puta.

- Program moga tima koji će sljedeće četiri godine voditi grad Vinkovce koncipiran je u pet različitih smjerova.  Jedan od glavnih smjerova svakako će biti razvoj našega gospodarstva. Drugi, izuzetno važan cilj je, naravno, razvoj obrazovanja. Svakako nećemo zapostaviti niti komunalnu infrastrukturu  koja mora biti na istoj razini u svakoj našoj ulici, rekao je  Bosančić.

Najavio je kako će nova proširena industrijska zona „Zalužje“ biti osnova razvoja Vinkovaca u sljedeće četiri godine, temelj jednog inovativnog gospodarstva te generator novih radnih mjesta za naše sugrađane. Najavio je poticanje razvoja gospodarstva, proširenje programom poticanja poljoprivrede, promicanje lokalnih poljoprivrednih proizvoda i brendiranje vinkovačkih autohtonih proizvoda, izgradnju otvorenog dijela i rekonstrukciju zatvorenog dijela tržnice u cilju kreiranja suvremenog centralnog mjesta za ponudu lokalnih proizvoda, povećanje dostupnosti kvalitetne ponude građanima…

U segmentu obrazovanja najavio je kako će realnost Vinkovaca u slijedeće četiri godine postati novi vrtići, obnovljene škole, jednosmjenski rad škola i produljeni boravak u vrtićima. U fokusu rada i dalje će biti Vinkovačka obitelj kao skup mjera za svakog člana jedne vinkovačke obitelji.

- Svaki kutak našega grada mora imati jednak o razvijenu komunalnu infrastrukturu. U svakom kutku grada Vinkovaca svako dijete mora imati jedno moderno dječje igralište i moderan sportski teren, istakao je Bosančić.

Nakon predstavljanja programa sa prvim suradnikom i kandidatom za zamjenika gradonačelnika Josipom Romićem Bosančić je predao potpise preko 8.000 Vinkovčana koji podržavaju njegovu kandidaturu. 

- Polazeći od ostvarenog rezultata i stečenog iskustva, spreman sam opet preuzeti odgovornost i nastaviti raditi u korist svakog sugrađanina. Siguran sam kako ću skupa sa svojim timom i ponovljenim povjerenjem naših građana nastaviti graditi još ljepše i bolje Vinkovce, zaključio je Bosančić. 
 

Premijer Plenković se prvi put prošetao dijelom Pelješkog mosta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije