Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Isprobajte vrhunska vina iz podruma „Vineda“ i uživajte u ruralnom turizmu

Obitelji Kaša i Kovač u srcu virovitičkog vinogorja posadili su domaće autohtone sorte grožđa, a danas obrađuju osam hektara. Na imanju podruma „Vineda“ možete prespavati te iskušati vrhunske domaće delicije i vina
26. srpnja 2018. u 16:35 0 komentara 135 prikaza
Podrum Vineda
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

Podrum Vineda osnovan je iz  ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač.

Mlađe generacija naših obitelji, Damir Kaša dr.vet.med. i Neven Kovač ing.agr. zasadili su 2008. godine prve ozbiljnije površine pod vinogradima sa domaćom autohtonom sortom graševina, a velika nam je želja posaditi staru, pomalo zaboravljenu i iskorijenjenu sortu ovoga kraja kadarku.

Podrum Vineda nalazi se u Virovitičko-podravskoj županiji u srcu virovitičkog vinogorja na pjeskovitom tlu mjesta Vukosavljevica, gdje proizvodimo kvalitetna i vrhunska vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom od grožđa ubranog s poznatih  bilogorskih obronaka Aršanja i Klainog brda. Proteklih godina tvrtka je uložila u kupovinu i okrupnjivanje zemljišta, te podizanje novih nasada vinograda. Trenutno je u vlasništvu oko 8 ha, od toga je trenutno 6 ha pod vinogradima uz 1 ha vinograda ugovorenih kroz kooperaciju sa privatnim proizvođačima grožđa.

U ponudi vinske karte Podruma Vineda možete pronaći nekoliko crnih i bijelih vina od graševine u kvalitetnim i vrhunskim kategorijama (chardonnay, cabernet sauvignon, frankovka), od suhog do poluslatkog za svakog kušača po odabiru. Vizija poslovanja Podruma Vineda je daljnje povećenje proizvodnje vina, podizanje novih nasada vinograda, vraćanje u funkciju trenutno zapuštenih površina kojih je svakog dana sve više, te bavljenje ruralnim turizmom od gastronomske ponude ovoga kraja do uživanja u Podravskim kletima kako je to nekada bilo.

Vukosavljevačka graševina i vinogradi ne smiju biti zaboravljeni i želja nam je da i dalje iz ovih područja dolazi prepoznatljiva kvaliteta vina od grožđa kasnih i izbornih berbi.  Sve smo više prisutni  na sajmovima i izložbama uz veliku zapaženost i prepoznatljivost kvalitete, gdje smo često puta sukladno tome i nagrađivani. Više na: www.podrum-vineda.hr

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.