Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad protiv zapada

Islamska država preuzela odgovornost: Napad u Torontu izveo je naš vojnik

Pucnjava u Torontu
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
25.07.2018.
u 15:07

Kanadske vlasti identificirale su napadača kao 29-godišnjeg Faisala Husseina, objavivši također da njegovo ime nije bilo na listama saveznih službi koje brinu o nacionalnoj sigurnosti

Pripadnici terorističke Islamske države objavili su u srijedu da je napadač koji je prije dva dana ubio u kanadskom Torontu dvoje ljudi i ranio njih 14 njihov "vojnik" odnosno da pripada IS-u

Novinska agencija Amaq, poluslužbena agencija ove skupine, objavila je da je nedjeljni napad, u kojem je napadač ubijen, izveden kao odgovor na poziv Islamske države, upućen njenim sljedbenicima, da napadnu građane država koje sudjeluju u savezu predvođenom SAD-om koji se bori protiv ove terorističke organizacije.

Pucnjava u Torontu
1/9

Agencija Amaq nije navela ime napadača.

Kanadske vlasti identificirale su napadača kao 29-godišnjeg Faisala Husseina, objavivši također da njegovo ime nije bilo na listama saveznih službi koje brinu o nacionalnoj sigurnosti.

Husseinovi roditelji kazali su da se njihov sin borio sa psihozom i depresijom, prenijela je Kanadska radiotelevizija.

U oružanom napadu koji se dogodio u nedjelju navečer u četvrti Toronta punoj restorana i kafića ubijene su 10-godišnja djevojčica i 18-godišnja djevojka

U napadu bombaša samoubojice u Pakistanu ubijeno 85 osoba

Pucnjava u Torontu
1/3

 

 

Komentara 5

Avatar Vukomerec
Vukomerec
15:23 25.07.2018.

Istina uvijek ispliva na vidjelo. Dakle, psihotik je šifra u zapadnim mainstream medijima za vojnika Islamske Države.

PP
pp
15:45 25.07.2018.

Pa naravno...kaj vi mislite da smo očekivali nekaj drugo? Al slatki ste s onim "napadač neidentificiran", "nagađa se o motivima napada", "ne zna se dali je terorizam"...znamo. Svi znamo o čem je riječ. A s ovim naknadnim potvrdama samo pojačavate efekt.

PP
pp
15:46 25.07.2018.

Znači musliman zbog islama izveo teroristički napad i pobio ljude. Ja sam šokiran! Šokiran!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije