Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović:

'Inicijativa triju mora pokazala je kako zajedno možemo mnogo toga učiniti'

Održan Poslovni forum Inicijative triju mora
Foto: Ured predsjednice RH
1/2
06.06.2019.
u 08:32

- Udružila nas je, prije svega, želja za čvršćim povezivanjem u energetici, prometu i digitalizaciji, kako bismo ostvarili napredak, rast i blagostanje za naše ljude - poručila je predsjednica RH.

Uoči održavanja sastanka na vrhu Inicijative triju mora, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na Predsjedničkom panelu 2. poslovnog foruma Inicijative triju mora „Europska unija između Baltičkog, Jadranskog i Crnog mora: Suočavanje s tranzicijskim i geopolitičkim izazovima“ („The EU between the Baltic, Adriatic and Black Seas: Addressing Transition and Geopolitical Challenges“), priopćio je Ured predsjednice Republike Hrvatske.

U uvodnom obraćanju sudionicima poslovnog foruma, koji je okupio visoke dužnosnike i gospodarstvenike iz država članica Inicijative triju mora, partnerskih i drugih zemalja, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je platforma, osnovana 2016. u Dubrovniku, pokazala kako zajedno možemo mnogo toga učiniti.

- Udružila nas je, prije svega, želja za čvršćim povezivanjem u energetici, prometu i digitalizaciji, kako bismo ostvarili napredak, rast i blagostanje za naše ljude - poručila je.

Grabar-Kitarović istaknula je kako su ambicije Inicijative triju mora komplementarne onima Europske unije te da svojim aktivnostima pridonose koheziji, konkurentnosti i povezanosti Europe. To je rezultiralo svesrdnom potporom europskih institucija na prošlome sastanku na vrhu u Bukureštu te potporom saveznika i partnera Inicijative triju mora, Sjedinjenim Američkim Državama, kojoj je predsjednik Trump u Varšavi dao punu potporu. Stvaranje zajedničke platforme kako bi naše zemlje ostvarile dodatnu potporu kroz cjeloviti razvoj infrastrukture u regiji, ulaganjem u projekte iz područja energetike, transporta i digitalizacije, u skladu je sa stvaranjem uvjeta za gospodarski razvoj, snažnu i jedinstvenu Europu, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Navela je potrebu jačanja međusobne suradnje i partnerstva te razvojnog približavanja istočne i zapadne Europe u funkciji ostvarivanja dovršetka tranzicije i preobrazbe srednjoeuropskih i istočnoeuropskih ekonomija. Energetski projekti Inicijative triju mora, kada budu realizirani, ojačat će naše zemlje i Europu, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović, kazavši kako su Hrvatska i ostalih jedanaest država članica Inicijative otvorene za poslovanje, ulaganja i razvoj.

Komentara 14

KS
Ksantipa
11:17 06.06.2019.

KGK nema pojma o čemu govori. Da parafraziram bandića "ona jednica to ne razumije, ne zna o čemu govori,..." krade tuđe ideje. Kiti se tuđim perjem. Nije nitikakvo čudo, jer je kukavičje jaje.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
08:57 06.06.2019.

Ona pobjeduje za drugi mandat,bez obzira na sve milanovice,skore,medije,jednostavno ona je broj 1. u HR Sritno predsjednice.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:58 06.06.2019.

Tko to kaže, tko to laže da neovisna država je zaostala zemlja. U svom drugom mandatu naša Vrhovnica će ovu pretvoriti u ekonomskog i vojnog lidera svjeta. Lijepa naša bit će raj zemaljski, na jednoj strani i strah i trepett svih remetitelja na svijetu, na drugoj strani. Brine me samo to da vjerodomoljubno stado se ne naduje (kao krava od djeteline) od tolike ljepote i dobrote. Čim dalje tim više postaje razvidno tko je u toj našoj neovisnoj državi bezgranično glup, a tko potpuno lud, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije