Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegnut stečaj

Imunološkom zavodu odblokiran račun. Nakić: Proizvodnja bi mogla početi već od jeseni

Imunološki zavod
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.05.2016.
u 22:16

Nalazimo na kraju tog procesa i suočavamo se s nizom prepreka. Nekoliko ministarstava zajednički radi na tome da se taj proces dovrši, izbjegne stečaj i krenemo s proizvodnjom, rekao je Nakić

Samo dva dana prije nego što je, prema neslužbenim informacijama, trebao završiti u stečaju Imunološkom zavodu odblokiran je račun, javlja HRT. Na taj način izbjegnut je stečajni postupak koji zavodu prijeti još od 21. siječnja kada mu je zbog 13 milijuna kuna duga blokirana imovina.

Ministar Dario Nakić potvrdio je da u Ministarstvu zdravlja rade sve da Imunološki zavod spasi.

-Mi se nalazimo na kraju tog procesa i suočavamo s nizom prepreka. Nekoliko ministarstava zajednički radi na tome da se taj proces dovrši, izbjegne stečaj i krenemo s proizvodnjom- rekao je Nakić i dodao da bi proizvodnja u Imunološkom nakon trogodišnje stanke ponovo mogla početi ove jeseni.

V.d. ravnateljice Imunološkog zavoda Lea Lupret Prugovečki prije nešto više od tjedan dana naglasila je da će prioriteti u budućem radu zavoda biti pokretanje proizvodnje i to prvenstveno proizvodnje krvnih derivata i virusnih cjepiva te dovršetak postupka preoblikovanja trgovačkog društva u javnu zdravstvenu ustanovu, koje je započeto krajem srpnja prošle godine.

Ministar zdravlja za stagnaciju u pretvaranju Imunološkog zavoda iz dioničkog društva u javnu zdravstvenu ustanovu smatra odgovornom vladu Zorana Milanovića, koja za pretvorbu nije osigurala novac. Zbog toga je Imunološki zavod još uvijek podijeljen na trgovačko i dioničko društvo.

>>Imunološki zavod 19. bi svibnja mogao završiti u stečaju

Komentara 4

DE
Demokracija
22:56 17.05.2016.

Podsjetimo se: SDP je prodao: PLIVA-u, INA-u, brodogradilišta, T-com,uništio imunološki zavod... 15 MILIJARDI kuna nestalo iz DUUDI...

ZZ
zztopigor
08:11 18.05.2016.

jedan mali podsjetnik na sve vas koji upirete prstom poradi promasenih privatizacijskih poteza. bez obzira cija ih je vlada sprovodila....sve vlade imaju isti nazivnik, a on je Hrvatska Vlada....dakle, dragi moji sugradjani, Hrvatske Vlade na vlast su doveli hrvatski biraci. da li moram jos sto dodat???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije