Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali bez wi-fija

Ikad čuli za Samjiyon? Tablet 'uz bok' Samsungu i Appleu!

sjeverna koreja,tablet
YouTube Screenshot
02.08.2013.
u 22:40

Iako nema WiFi i ima samo pristup sjevernokrejskom intranetu, Samjiyon na stražnjoj strani ima antenu koja omogućava gledanje čak četiri televizijska kanala te posjeduje i vlastitu verziju Angry Birdsa.

Možda nikad niste čuli za Samjiyon, ali nema veze. Teško da ćete ikada imati priliku isprobati tablet kojeg sjevernokorejski proizvođači hvale i po karakteristikama ga smještaju uz bok Samsungu i Appleu.

Srećom, jedan turist sa Zapada uspio ga je kupiti i donekle isprobati što sve nudi korisnicima na tamošnjem tržištu. Kako piše Nort Korea Tech, muškarac tvrdi kako je vrlo brz te da na prvi pogled ne odudara previše od tableta koji se mogu kupiti u SAD-u.

Iako nema WiFi i ima samo pristup sjevernokrejskom intranetu, Samjiyon na stražnjoj strani ima antenu koja omogućava gledanje čak četiri televizijska kanala te posjeduje i vlastitu verziju Angry Birdsa zvanu Rio. Nije poznato je li riječ o legalnoj ili piratskoj inačici Rovia. Tablet se prodaje za otprilike 1130 kuna, a sve aplikacije su na korejskom. Pokreće ga procesor brzine 1,2 GHz te ima 1 GB radne memorije i 16 GB memorije. Koristi osnovnu verziju Androida 4.0.4, ali bez ikakvih Googleovih dodataka.

Zvuči zaista nadrealno da je zemlja u kojoj tek rijetki građani posjeduju kompjutere i pristup internetu proizvela te na unutrašnjem tržištu ponudila ovakav proizvod. Što reći, osim niti prvo, a vjerojatno niti posljednje iznenađenje iz Sjeverne Koreje.

>>S čim na plažu? Knjiga, tablet ili e-čitač?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije