Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petir o obećanjima

HSS: Od 400 "izlobiranih" milijuna samo je 5 u proračunu

'21.02.2012., Sisak - O aktualnoj politickoj situaciji na tiskovnoj konferenciji govorili su celnici HSS-a Sisacko-moslavacke zupanije Zeljko Lenart, Marijana Petir i Ivica Perovic. Photo: Nikola Cutu
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
21.02.2012.
u 18:12


Za Obrtničku školu i bolnicu u Sisku ove godine država ima po 5 milijuna kuna

Sisačko - moslavački ogranak Hrvatske seljačke stranke jučer je upozorio kako se u državnom proračunu ne nalazi gotovo nijedan projekt s područja ove županije.

– Županica Marina Lovrić Merzel je rekla da je izlobirala od Ministarstava gradnju Osnovne škole Popovača, uređenje kutinskog rodilišta, te novu sisačku Obrtničku školu. Od toga nema ništa u Proračunu, osim pet milijuna kuna za Obrtničku školu što nije dosta ni za temelje. Dakle, od "izlobiranih" 400 milijuna kuna u Proračunu je samo njih pet, rekla je čelnica županijskog HSS-a Marijana Petir. Ona je komentirala i prekjučerašnju izjavu županice sa Županijske skupštine o tome kako će izlobirati i novac za pasarelu u Capragu čim se smijeni uprava HŽ-a.

– Koliko je meni poznato o upravi HŽ-a odlučuje ministar Komadina, a ne lokalna političarka koja nema ugleda ni u vlastitoj stranci, dodala je Petir. Uvidom u Vladine dokumente vidljivo je kako je za Obrtničku školu u Sisku predviđeno po još deset milijuna kuna 2013. i 2014. godine što znači da škola prije tog roka neće biti gotova. S druge pak strane u proračunu je navedena stavka za sisačku bolnicu u iznosu od pet milijuna kuna, a u istu je svrhu planirano za 2013. godinu dodatnih 10, te 2014. godinu 20 milijuna kuna. Za Luku Sisak ove je godine odvojeno 6,625 milijuna kuna iz predpristupnih fondova.

HSS je komentirao i najavu formiranja još jednog Upravnog odjela u županiji. Naime, iz sadašnjeg Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb stvorila bi se, plan je vladajućih, dva.

– Smatramo da ovo vrijeme krize nije trenutak za novo zapošljavanje jer sve te poslove može obavljati jedan odjel, rekao je HSS-ov Željko Lenart. (dp/VLM)

Ključne riječi

Komentara 3

SL
slavonec
17:19 23.02.2012.

doći će je glave mladineov fond čak će biti izbačena is svoje

SN
snupysk
21:51 21.02.2012.

Slažem se da je Marina malo izborila za ovu županiju s obzirom da je ista kao kordinator vladi donjela 9 zastupničkih mijesta,ali isto tako mi se po glavi vrti kako je Petir bila članica odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje i nemogu se sjetiti ni jednoga projekta koji je za nas izborila... Pa do kad svi oni misle od nas praviti budale i ukazivati nam na ono što netko nije napravio,umjesto da mi svojim primjerom pokažu kako su oni ta opcija koju trebam podržati!?

PR
pravda90
15:21 22.02.2012.

Potpuno je nebitno što Petirka komentira, jer o njoj je narod sve rekao 4. prosinca. Znakovito je nešto drugo. Samo jedan \"novinar\" iz cijele županije s toliko mara i pažnje brine o liku i djelu \"političarke\" Petir. Danijel Prerad. Je li to vraćanje duga za navodne isplate preko Mladineovog fonda? Uskoro će se sve znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije