Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Hrvatska u poziciji 'neželjenog djeteta' EU

14.07.2017.
u 00:01

Znalci političkih prilika znaju i da je pri pristupanju Hrvatske u EU bilo otpora utjecajnih država EU, kakve nije imala Slovenija.

Je li i zašto Hrvatska u poziciji “neželjenog djeteta” u EU, koje još baulja okolo i traži se? Jesmo li se otarasili stereotipa da smo država koja stvara probleme, osobito sad kad odbijamo provesti arbitražnu odluku o granici sa Slovenijom, i država s previše nacionalizma?

Notorno je da je Hrvatska u siječnju 1992. međunarodno priznata uz velike otpore članica Europske zajednice i zahvaljujući naporima njemačkog kancelara Kohla i ministra vanjskih poslova Genschera.

Znalci političkih prilika znaju i da je pri pristupanju Hrvatske u EU bilo otpora utjecajnih država EU, kakve nije imala Slovenija. I Srbija će, čini se, imati manje poteškoća u pristupanju EU od nas.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Zdravko Petak: Ako je Hrvatska metafora neželjenog djeteta koje pljusnu kad i jest i nije krivo, treba dublje istražiti zašto     

>>Dobrović (Most) lagao da je Marić dao kredit Agrokoru     

>>Ovacije Oluji i potpora SAD-a u nabavi F-16     

>>Prvo potjerali Peteva, pa klub napustio Sammir     

>>Igra prijestolja: Divlju vatru koristili su u bizantu, a strahovuk je hodao zemljom     

>>Thrill Blues Festival u Trilju:  Eric Sardinas: ljevak sam koji svira desnom rukom. Zvuk je jedinstven     

>>Turistička patrola Punat:  Podvodni muzej ovo ljeto ima i bar, piće i sladoled u kupoli     

 

Komentara 51

DU
Deleted user
20:32 13.07.2017.

"Država s previše nacionalizma"???!! Hahahaha hahaha.....pa kaj vi pišete....o moj Bože....treba napisati kaj o AFD u Njemačkoj, Odinova vojska po nordijskim zemljama, Le pen u Francuskoj, Italija i Liga Nord, o Poljacima i Mađarima ne trebamo....e sad mi pokažite 100-ti dio toga u Hrvatskoj i ja presretan. Hvala.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
21:34 13.07.2017.

u EU si dobar sam ako im dadnes da ti TURAJU u GUZICU svoju karu ako ne onda nisi dobar...kupuj njihovo i dobar si proizvodi svoje los si..ahahahaha

Avatar alien79
alien79
21:11 13.07.2017.

Uostalom smatram da fakultet filozofije treba razoriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije