Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“potrošački semafor”

Hrvati zadovoljni ponudom kulture, novina i – alkohola

vino, alkohol,  (1)
Foto: Thinkstock
01.07.2014.
u 07:05

Tržište kulture i zabave hrvatski potrošači ocijenili su sa 80,8, tržište knjiga, magazina i novina sa 77,2, a tržište alkoholnih proizvoda sa 75,5, dok su najslabije ocijenjena tržišta dobila oko 60 od maksimalno sto poena

Ocjenjujući 52 različita dijela tržišta, potrošači u Hrvatskoj pokazali su najveće zadovoljstvo tržištem kulture i zabave, tržištem knjiga, magazina i novina, a vrlo su zadovoljni i tržištem alkoholnih proizvoda. Najmanje su zadovoljni tržištem kreditnih usluga, polovnih automobila, tržištem mesa i mesnih prerađevina te voća i povrća. Otkriva to “potrošački semafor” Europske komisije čije je rezultate jučer u Bruxellesu predstavio europski povjerenik Neven Mimica.

Iako na kratkoj konferenciji za novinare nije posebno isticao Hrvatsku jer mu je posao da se brine o potrošačima u čitavoj EU, dokument koji je predstavio Mimica daje detaljan pregled rezultata za svaku pojedinu zemlju EU.

Tržišni uvjeti za potrošače u Hrvatskoj puno su lošiji od prosjeka u EU: svi dijelovi testiranih tržišta, a ukupno ih je 52, dobili su u EU 77,4 od maksimalno sto bodova, a u Hrvatskoj 70,6 bodova.

Tržište kulture i zabave hrvatski potrošači ocijenili su sa 80,8, tržište knjiga, magazina i novina sa 77,2, a tržište alkoholnih proizvoda sa 75,5, dok su najslabije ocijenjena tržišta dobila oko 60 od maksimalno sto poena. Potrošači su ocjenjivali tržište prema četiri kriterija: zadovoljstvo poslovanjem, povjerenje u poslovanje, način rješavanja problema i žalbi te usporedivost ponuda.

– Rezultati (prosjek za čitavu EU, op. a.) pokazuju da se tržišni uvjeti za potrošače u načelu poboljšavaju. Međutim, potrebno je učiniti mnogo više, osobito u području usluga i energije – rekao je Mimica.

>> Stvaranje perspektive za nezaposlene najvažnija je zadaća

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:44 01.07.2014.

Tako je. Hrvati su skroman narod. Bitno je da im ne ponestane, kotlovine, palačinki i gemišta. Bez svega drugoga može se pregurati. Kako bi se reklo moderno: I'm very proud to be Croat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije