Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domišljati prevaranti

Hrvat iz Njemačke skoro nasjeo na prevaru: Tražili su od mene 2.000 eura, pazite se

Pharos Platform To Report Illicit Online Content In France
Foto: BLONDET ELIOT/ABACA/PIXSELL
1/3
03.08.2021.
u 23:26

Kako govori muškarac, žena je opomenu pred sud poslala u vrijeme uskršnjih blagdana

Još jedan domišljat pokušaj prevare dogodio se u svibnju ove godine Hrvatu koji živi i radi u Frankfurtu kada mu se putem odvjetnika javila žena i tražila ga 2.000 eura. Iako on nije nasjeo, pozvao je sve ostale da pripaze u ovakvim situacijama. 

- Žena je putem odvjetnika tvrdila da sam s neke internetske stranice skinuo fotografiju koja je u njezinom vlasništvu čime sam prekršio autorska prava. Tražila je 2.000 eura plus troškove za odvjetnika. Tu sam fotografiju kupio na stranici “Adobe Stock Bilder” za što posjedujem i račun. Objavio sam je prošle godine kao božićnu čestitku u vrijeme Božića na svojoj internetskoj stranici. Fotografiju nisam potpisao i vjerojatno je mislila kako zbog toga može dobiti novac. Prijevod na njemački jezik na mojoj internetskoj stranici nije potpuno ispravan pa mogu zaključiti kako je žena mislila da sam stranac i da me može lako uplašiti, kazao je Hrvat za Fenix-Magazin

Kako govori muškarac, žena je opomenu pred sud poslala u vrijeme uskršnjih blagdana

- Prevaranti idu na to da su praznici ili blagdani i da ljudi ne gledaju elektronsku poštu ili su možda na godišnjem, a kad vam prođe zadan rok za očitovanjem veća je mogućnost da vas može dati na sud, govori. 

- Angažirao sam odvjetnika za medije. On je poslao odgovor njezinom odvjetniku u kojem joj je pojasnio gdje sam i kako kupio fotografiju, priložio je račun i preslik internetske stranice na kojoj sam kupio fotografiju. To je bilo u svibnju ove godine. Do danas nisam dobio odgovor niti od te žene ni od njezinog odvjetnika, nadodaje. 

VIDEO Martin Sinković i supruga Manuela gostovali na Večernji TV

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:40 04.08.2021.

Nije to sasvim bezazleno: morate na ovakve stvari uvijek reagirati, jer ako ne reagirate, automatski prihvaćate krivicu... Stoga je reakcija bila dobra, ali bespotrebno je bilo uzeti odvjetnika ako je imao račun.

CO
Condorgrab
09:23 04.08.2021.

Kakve ovo veze ima sa internetskom prevarom ??? Žena je mislila da joj je ukrao autorsko pravo. Kad je dokazao da nije, odustala je. Nije poslala zahtjev na sto milijuna adresa nego na konkretnog čovjeka i to preko svog odvjetnika.

UF
ufrm
05:12 04.08.2021.

Ipak je unajmio odvjetnika :) za "najobicniju" prevaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije