Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehničko rješenje

HRT na teletekstu nudi opciju za titlove filmova iz Srbije i BiH

'rode1_nnn_kul_260112'
''
02.02.2012.
u 15:20

Iz HRT-a poručuju da su pronašli tehničko rješenje koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane, a istodobno sačuvati izvornost djela

Nakon javnih rasprava koje su se posljednjih dana vodile na temu potrebe prevođenja filmova s područja Srbije i Bosne i Hercegovine na hrvatski jezik, Hrvatska radiotelevizija pronašla je, kako poručuju iz te TV-kuće, tehničko rješenje koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane, a istodobno sačuvati izvornost djela.

Već pri prvome prikazivanju filmova sa srpskog ili BiH govornog područja, gledatelji će imati mogućnost da, ako to žele, uključe titlove za film te ga prate s hrvatskim podnaslovima, dok će oni kojima to nije potrebno film moći pratiti bez njih, istaknuli su u priopćenju.

>>'Ko nas bre prevodi?' – Vijeće zna da je zakon loš, ali ga ipak provodi

Navode da će se titlovi za svaki film nalaziti na stranicama HRT-ova teleteksta, a prije emitiranja svakog pojedinog filma gledatelji će biti obaviješteni na kojoj se stranici teleteksta nalazi prijevod za film koji će gledati.

HRT je, kako ističe, time udovoljio Zakonu o elektroničkim medijima i njegovoj odredbi da svi strani filmovi trebaju imati prijevod na hrvatski jezik, ali istodobno sačuvao i izvornost filma.

Ključne riječi

Komentara 96

OB
-obrisani-
16:09 02.02.2012.

Čista Balkanska posla.Prevoditi srodne jezike,radi nekakvog čistunstva, ma to mogu samo kreteni,a to govori i o onima koji su donijeli takav propis a bome i o kompetentnosti članova vijeća,na čelu s njenim predsjednikom. Nama ne trebaju \"domoljubi\",nego kompetentni,sposobni kadrovi,jer tada se te bedastoće ne bi ni događale. Prijevod sa srpskog ili bosanskog? Ma,dajte,molim vas..,koje li gluparije.

Avatar patkovic
patkovic
16:10 02.02.2012.

nemožeš nametat ovo ili ono .....

PG
praseca gripa
15:52 02.02.2012.

Najbolje rjesenje je ne prikazivat i placat to balkansko smece!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije