Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasitelj

Heroj Hrvoje spasio mačku koju je udario auto

Foto: Privatni album
18.02.2018.
u 17:46

Imala je ozljede glave, ali vjerovao sam da će se oporaviti. Stavio sam je u kuhinju, na mirno, toplo i mračno mjesto da je nitko ne uznemirava. Kasnije sam joj dao i infuziju, kaže Hrvoje.

Vozeći se u četvrtak navečer s posla, Brođanin Hrvoje Mužević na cesti u brodskom prigradskom naselju Podvinju ugledao je vrećicu.

Obilazeći je za svaki slučaj, shvatio je da je riječ o pregaženoj mački. Odjednom je primijetio da se pomaknula. Umiljata životinja krvave njuške ležala je živa nasred ceste! Šokiran prizorom, Hrvoje ni trenutka nije dvojio što učiniti. Vidio je da je prelaze automobili, svom srećom po sredini, između kotača. Parkirao se i, pazeći da i njega ne pokupe jureći auti, zgrabio je i odnio kući. Po struci je veterinar pa ju je odmah i pregledao. Ozlijeđeni su joj bili sinusi, srednje uho i imala je hematom na mozgu.

- Takve stvari se događaju, mačke su poznate po nesmotrenosti na cesti. Imala je ozljede glave, ali vjerovao sam da će se oporaviti. Stavio sam je u kuhinju, na mirno, toplo i mračno mjesto da je nitko ne uznemirava. Kasnije sam joj dao i infuziju - rekao je Mužević. Pretpostavivši da se netko brine, Hrvoje je sve objavio na Facebooku. Ranjena životinja dolazila je k sebi, micala se i namještala. Mlada je i djelovala mu je njegovano, vidjelo se da je nečija. Kada se sutradan vratio s posla, vidio je da je mačke nema. Uplašivši se da se možda ipak dogodilo najgore, potražio ju je pod ormarom, ali nije je bilo. Odjednom ju je ugledao na kauču. Živu i zdravu.

Doduše, imala je ozljedu sinusa pa nije mogla sama večerati, nego joj je on stavljao hranu u usta da žvače. Opirala se jedino dok joj je davao terapiju koja joj nije najbolje sjela. Nekoliko dana kasnije gotovo potpuno se oporavila. Vrlo je živahna, jede i pije k'o mećava i skače po cijeloj sobi. Mački heroju koja je preživjela udarac automobila ostalo je, zahvaljujući heroju Hrvoju, još osam života.

- S obzirom da već imam pravi mali čopor pasa koji bi mogli pomisliti da sam im kupio igračku, svoju novu ljubimicu ipak ne mogu zadržati. Stoga bih zamolio vlasnika ili nekog novog udomitelja da mi se javi. Čeka ga bijela mica, željna krila i toplog doma – rekao je Hrvoje. 

Komentara 15

LU
lulu58
20:25 18.02.2018.

da,velike heroj,velike srce,najvece,svaka cast

Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
18:46 18.02.2018.

Đubrad ljudska izbaca mačke i pse na ulicu kad im više ne trebaju. Nisam morao ić kod nekog da mi da mačku ili psa, njih 7 sam sa ulice pokupio. Večina ološa od ljudi ih gleda kao da su predmeti kao kad ih drže na lancu da bi lajali bezveze. Neki drže mačka ne kastriranog u kući i nedaju mu van i to je kao uredu?

DM
dajana.mili
21:11 18.02.2018.

Ima ovih komentatora pacijenata koji su zaboravili uzet terapiju. Mozda je heroj pretjerano za reci ali dobro djelo je i svaka cast Hrvoju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije