Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Heroj Hrvoje spasio mačku koju je udario auto

Imala je ozljede glave, ali vjerovao sam da će se oporaviti. Stavio sam je u kuhinju, na mirno, toplo i mračno mjesto da je nitko ne uznemirava. Kasnije sam joj dao i infuziju, kaže Hrvoje.
18. veljače 2018. u 17:46 15 komentara 2039 prikaza
Foto: Privatni album

Vozeći se u četvrtak navečer s posla, Brođanin Hrvoje Mužević na cesti u brodskom prigradskom naselju Podvinju ugledao je vrećicu.

Zlostavljanje životinja Pia je pravi borac, oporavlja se od loma vilice

Obilazeći je za svaki slučaj, shvatio je da je riječ o pregaženoj mački. Odjednom je primijetio da se pomaknula. Umiljata životinja krvave njuške ležala je živa nasred ceste! Šokiran prizorom, Hrvoje ni trenutka nije dvojio što učiniti. Vidio je da je prelaze automobili, svom srećom po sredini, između kotača. Parkirao se i, pazeći da i njega ne pokupe jureći auti, zgrabio je i odnio kući. Po struci je veterinar pa ju je odmah i pregledao. Ozlijeđeni su joj bili sinusi, srednje uho i imala je hematom na mozgu.

- Takve stvari se događaju, mačke su poznate po nesmotrenosti na cesti. Imala je ozljede glave, ali vjerovao sam da će se oporaviti. Stavio sam je u kuhinju, na mirno, toplo i mračno mjesto da je nitko ne uznemirava. Kasnije sam joj dao i infuziju - rekao je Mužević. Pretpostavivši da se netko brine, Hrvoje je sve objavio na Facebooku. Ranjena životinja dolazila je k sebi, micala se i namještala. Mlada je i djelovala mu je njegovano, vidjelo se da je nečija. Kada se sutradan vratio s posla, vidio je da je mačke nema. Uplašivši se da se možda ipak dogodilo najgore, potražio ju je pod ormarom, ali nije je bilo. Odjednom ju je ugledao na kauču. Živu i zdravu.

Doduše, imala je ozljedu sinusa pa nije mogla sama večerati, nego joj je on stavljao hranu u usta da žvače. Opirala se jedino dok joj je davao terapiju koja joj nije najbolje sjela. Nekoliko dana kasnije gotovo potpuno se oporavila. Vrlo je živahna, jede i pije k'o mećava i skače po cijeloj sobi. Mački heroju koja je preživjela udarac automobila ostalo je, zahvaljujući heroju Hrvoju, još osam života.

- S obzirom da već imam pravi mali čopor pasa koji bi mogli pomisliti da sam im kupio igračku, svoju novu ljubimicu ipak ne mogu zadržati. Stoga bih zamolio vlasnika ili nekog novog udomitelja da mi se javi. Čeka ga bijela mica, željna krila i toplog doma – rekao je Hrvoje. 

autobusna stanica Teške ozljede Neoprezni vozač kotačem autobusa prešao ženi preko noge Eurojackpot Svi se pitaju Tko je Brođanin koji je osvojio 26 milijuna kuna: 'Kažu jedan dečko, konobar' Lucy i Steve Schultz lavina komentara Svi su šokirani fotografijama ovog para 's bebom': 'Ovo je odvratno'
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • lulu58:

    da,velike heroj,velike srce,najvece,svaka cast

  • dajana.mili:

    Ima ovih komentatora pacijenata koji su zaboravili uzet terapiju. Mozda je heroj pretjerano za reci ali dobro djelo je i svaka cast Hrvoju.

  • Gastalbajter:

    Đubrad ljudska izbaca mačke i pse na ulicu kad im više ne trebaju. Nisam morao ić kod nekog da mi da mačku ili psa, njih 7 sam sa ulice pokupio. Večina ološa od ljudi ih gleda kao da su predmeti ... prikaži još! kao kad ih drže na lancu da bi lajali bezveze. Neki drže mačka ne kastriranog u kući i nedaju mu van i to je kao uredu?